Aşırı Kilo Düşüren Antrenöre Ceza geliyor!

Aşırı Kilo Düşüren Antrenöre Ceza geliyor!

Başkan Musa Aydın Antrenörleri Uyardı: ´Aşırı Kilo Düşüren Antrenöre Ceza Vereceğiz´

Başkan Musa Aydın Antrenörleri Uyardı: “Aşırı Kilo Düşüren Antrenöre Ceza Vereceğiz”

Balıkesir’de devam eden U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında Başkan Musa Aydın antrenörleri ve kulüp yöneticilerini uyardı. Başkan Aydın, genç yaşta güreşçileri kaybettiklerini belirterek “Aşırı derecede kilo düşüren antrenöre caydırıcı olması açısından ceza sistemi getireceğiz” dedi.
27-29 Ocak tarihlerinde Balıkesir’de devam eden U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasının açılış seremonisi yapıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okundu.

BAŞKAN AYDIN: ASIL HEDEFİMİZ OLİMPİYAT

Açılış konuşması yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Musa Aydın hedeflerinin
Yıldızlarda, Gençlerde veya U23’de Avrupa ve Dünya şampiyonluğu olmadığını asıl hedefin Büyüklerde Olimpiyat başarısını yakalamak olduğunu söyledi. “Bugün bakıyorum çok genç yaşta sporcumuzu kaybediyoruz ve israfa yol açıyoruz” diyen Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti:

KİLO YÜZÜNDEN ÇOCUKLARI HARCAYAN ANTRENÖRE CEZA VERECEĞİZ

“Bugün sizlere açık ve net söylüyorum; Türkiye şampiyonalarımızdan sonra sporcularımızın hem performans hem de sağlık testini (Vücut yağ ölçümlerini) yapacağız. Aşırı derecede kilo düşüren antrenöre caydırıcı olması açısından ceza sistemi getireceğiz. Burada küçük yaşta israf olan çocuklarımızın güreşten kopmasını istemiyoruz. Çünkü bu çocuklarımız yarın ata sporumuzun varisi olacak. Onların gözlerimizin önünde hiç olmasını, güreşten soğumalarını engellemek istiyoruz. Bundan dolayı tüm antrenörlerimize ve kulüp yöneticilerimize sesleniyorum; Biz bu israfı engellemekte kararlıyız.”

Konuşmaların ardından Başkan Aydın, güreşe verdikleri destekten dolayı Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Spor Dairesi Başkanı İrfan Sarıgül’e plaket takdim etti. (KHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor