Arslan ve Kılıç’tan Yağlık Ayçiçeği Üretenlere Müjde

Arslan ve Kılıç’tan Yağlık Ayçiçeği Üretenlere Müjde

Kars milletvekilleri,  Arslan ve Kılıç yaptıkları görüşmeler ve girişimler neticesinde Kars’ın yağlık ayçiçeği üretiminde havza bazlı desteklenecek iller arasına girdiğini müjdelediler.

Lider Haber Ajansı/Turgut KAYA 
Kars’ta üreticilerin karlılığını artırmak, besiciliği özendirmek, ürün çeşitliliği oluşturmak için uzun zamandır hem bilinçlendirme hem de teşvik ve destekleme yöntemlerini birlikte kullanmak suretiyle desteklerinin aralıksız devam ettiğini belirten Arslan ve Kılıç, son yıllarda Kars’ın geçmişte pek ilgilenmediği silajlık mısır üretimini anlatmak ve öğretmek için uğraşlarının meyvesini vermeye başladığını, özellikle Akyaka, Arpaçay ve Selim ilçelerinin buna sahiplendiğini ve Tarım İl Müdürlüğü ve Özel İdare aracılığı ile de hibe destekleri ve teşvikler ile ciddi bir mesafe alındığını ifade ettiler.

Arslan ve Kılıç, “Son iki yılda da besicilik ve yağ sanayi için çok önemli bir ürün olan ayçiçeği üretimine Kars’ta ciddi destekler veriyoruz. Bu destekleri, eğitim, uygulama, teşvik hibe olmak üzere birçok başlıkta yapıyoruz. Çiftçilerimiz de bu çağrımıza ve desteklerimize çok olumlu yanıtlar vererek yağlık ayçiçeği üretimini gözle görülecek bir şekilde artırdılar. Artık Kars’ta da ayçiçeği tarlaları bütün güzelliği ile doğamızı süslüyor. Elbette havza bazlı destekten de yararlanılabilmeliydi. Yaptığımız görüşmeler ve girişimler meyvesini verdi. Artık Kars ilimiz de yağlık ayçiçeği üretiminde havza bazlı desteklenecek iller arasına girdi. Başta Kars’a olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgileri ve desteleri için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Nureddin Nebati’ye, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir’e Hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun” dediler.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber