Arpaçay'da Yangın

Arpaçay'da Yangın

Kars´ın Arpaçay ilçesinde betonarme bir evde çıkan yangın, kısa süreli paniğe neden oldu. Yangın ihbarı üzerine Belediye Başkanı Erçetin Altay da taziye evinden çıkarak ekibiyle birlikte yangın mahalline intikal etti. Çalışmaları bizzat yöneten Başka

 Kars’ın Arpaçay ilçesinde betonarme bir evde çıkan yangın, kısa süreli paniğe neden oldu. Yangın ihbarı üzerine Belediye Başkanı Erçetin Altay da taziye evinden çıkarak ekibiyle birlikte yangın mahalline intikal etti. Çalışmaları bizzat yöneten Başkan Altay, yangının kısa süre kontrol alındığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre yangın saat: 15.00 sularında Bahçelievler mahallesi’nde meydana geldi. Kazım Kaya’ya ait çift bacalı evin kış aylarında kullanılmayan bölümüne ait bacada çıkan yangın kısa süre içinde yayılmaya başladı. Ev sahipleri önce kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Alevlerin artması üzerine Yalçın Kaya saat 15.30’da Belediye Başkanı Erçetin Altay’ı telefonla arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine Başkan Erçetin Altay, geçtiğimiz günlerde rahmetli olan annesi için açılan taziye evinden apar topar hareket etti. İtfaiye ekipleriyle birlikte belediye personeliyle yangın mahalline giden Başkan Altay, bir yandan çalışmaları yönetti diğer yandan da kepçe başta olmak üzere iş makinelerini seferber etti. Bu sırada evin içinden anında tutuşabilecek çekyat, yatak, yorgan ve diğer malzemeler dışarı çıkarılırken, alev alan ahşap zemine de su ve karla müdahale edildi.

Ev sahipleri, yakınları, belediye personeli, başkan ve yardımcıları hep birlikte yangının bir an önce söndürülmesi için küreklerle, elleriyle ve diğer malzemelerle alevlere kar atmaya başladılar. Bir yandan itfaiyenin yardımı diğer yandan da alada bulunanların kar ve suyla müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Maddi zararın meydana geldiği yangının ardından Aras EDAŞ ekipleri de elektrik akımını kesti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber