Arpaçay'da Serinlemek İçin Suya Giren Genç Boğuldu

Arpaçay'da Serinlemek İçin Suya Giren Genç Boğuldu

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Tepecik köyünde Suriyeli genç Hamdo Mugis (18), akarsuda boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Tepecik köprüsü civarında meydana geldi. Bir tarlada biçerdöverde çalışan işçilerden Suriye Halep doğumlu 17 yaşındaki genç serinlemek için akarsuya girdi. Suya girdiğinde çırpanmaya başlayan genci köylüler kurtarmak için seferber oldu ama genç kısa sürede gözen kaboldu. Bu sırada köylüler Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay’ı telefonla arayarak yardım istediler. Başkan Altay, acil olarak itfaiye ekiplerini bölgeye gönderdi. Ardından da 112, Jandarma ve AFAD ekilerini aradı. Arpaçay jandarma ekipleri ve AFAD, akarsuda Suriyeli genci ararken Belediye Başkanı Erçetin Altay da kendi özel aracıyla olay yerine intikal etti. Yaklaşık 40 dakika süren çalışmalarda Genç, suya girdiği yerden 5 metre ileride bataklığa saplanmış halde bulundu.

112 ekiplerinin olay yerine henüz intikal etmemesi üzerine Belediye Başkanı Erçetin Altay, Van’da görevli gelini Dr. Mehpare Altay ile teleafon bağlantısı kurarak ilk yardım konusunda bilgiler aldı. Doktorun yönlendirmesiyle Suriyeli gence yaklaşık 30 dakika suni teneffüs ve kalp mesajı uygulandı. Bu sırada Akyaka 112 ekipleri de gelerek genci hayata döndürmeye çalıştılar ama tüm müdahalelere rağmen geç hayata döndürülemedi.

arpacayda-serinlemek-icin-suya-giren-genc-boguldu-(2).jpgarpacayda-serinlemek-icin-suya-giren-genc-boguldu-(3).jpgarpacayda-serinlemek-icin-suya-giren-genc-boguldu-(4).jpg

kaynak:kha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber