Arpaçay’da Kurtuluş Coşkusu

Arpaçay’da Kurtuluş Coşkusu

Arpaçay’da kurtuluş coşkusu havai fişek gösterisi ile perçinlendi  

Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluş coşkusu, akşam saatlerinde havai fişek gösterisiyle doruğa ulaştı. 

İlçe meydanında sabah saatlerinde başlayan kutlama etkinlikleri, akşam saatlerinde aynı yerde devam etti. 

Arpaçay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ile ilçe semaları renklendi. Tacettin Durmuş tarafından ateşlenen havai fişekler, ışık ve ses gösterisi eşliğinde ilçe halkı doyumsuz bir görsel şölen izledi. 

İlçe halkının cadde sokaklara çıkarak izlediği gösteri, kurtuluş coşkusu ve gururunu bir kez daha yaşatırken, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Lider Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, bugün Arpaçay’da birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Arpaçay Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen 3 Kasım Arpaçay'ın Kurtuluşu etkinliklerinin akşam da devam ettiğini belirten Altay, önümüzdeki yıl da, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını daha görkemli olarak, Arpaçay’a yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacaklarını söyledi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Karabekir Paşa olmak üzere tüm şehitlerimize minnet ve şükran borçlu olduklarını da açıklamasında belirten Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Lider Haber Ajans olarak bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sadece bugün değil her zaman ilçemizin sosyal etkinliklerini ve sorunlarını yazılı ve görsel olarak dile getirdiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum.

Arpaçay halkının 99 yıl öncesine kadar başta Ermenilere karşı olmak üzere bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmak için büyük mücadeleler vererek bu günlere geldi. 99 yıl önce yerel halkımız düşmana karşı olağanüstü bir şekilde organize olmuş, Kazım Karabekir Paşa’nın da, birlikleri ile beraber bölgeye intikal etmesi ile beraber, büyük mücadele sonucunda Arpaçay ilelebet düşman işgalinden kurtulmuş oldu. Bu güzel vatanı bize bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve onun silah arkadaşlarına şahsım ve ilçem adına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca asırlardan beridir her dönemde harp sahası olan ve ecdadımızın Orta Asya’dan batıya göç eden Türk Boylarının ve kahramanların kapısı, Anadolu’da kurulan Türk Devletlerinin serhat bekçiliğini yapan ilçemiz Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılında bu gururu bir kez daha yaşıyoruz.”dedi.

img_6230.jpg

img_0892.jpgimg_0893.jpgimg_6235.jpg

Arpaçay’da Kurtuluş Coşkusu

Arpaçay’da Kurtuluş Coşkusu

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kars Haber