Arpaçay Erkan Koçali Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

Arpaçay Erkan Koçali Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

Karslı işadamı Erkan Koçali tarafından yaptırılan Arpaçay Erkan Koçali Kız Öğrenci Yurdu açıldı.

Törene; Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars eski Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey, işadamı Erkan Koçali, Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, hayırsever iş adamı Erkan Koçali, Kars eski Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey ve Vali Doğan’ın konuşmaları ile devam etti.

Vali Doğan yaptığı konuşmada, Devletimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için her türlü imkân ve olanaklarını seferber ettiğini belirterek, bunun yanında hayırsever işadamları tarafından eğitim-öğretim alanında yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Ülkelerinde eğitime ayrılan gayri safi milli hasıla oranının %11 iken bu oranın Türkiye’de %12 olduğunu belirten Vali Doğan, tüm bu verilerin Millet olarak Devlet olarak çocuklarımızın geleceğine ne denli önem verdiğimizi en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Arpaçay İlçesinde ortaöğretim alanında taşımalı eğitimin açılan bu yurt ile sona erdiğini ifade eden Vali Doğan, yurdun hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, yurdun hayırlara vesile olmasını diledi.

Vali Doğan’ın konuşmasının ardından Kafkas Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ve âşıklar dinletisi ile devam eden program; Vali Rahmi Doğan’ın okunan dualar eşliğinde yurdun açılış kurdelesini kesmesi ve yurtta incelemelerde bulunması ile sona erdi. 

img_5761.jpg

lider-haber-ajansi--(5)-017.jpglider-haber-ajansi--(6)-011.jpglider-haber-ajansi--(9)-004.jpglider-haber-ajansi--(11)-001.jpg

lider-haber-ajansi--(1)-045.jpglider-haber-ajansi--(2)-044.jpglider-haber-ajansi--(3)-045.jpglider-haber-ajansi--(4)-030.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arpaçay