Arpaçay Belediyesi'nden örnek hizmet

Arpaçay Belediyesi'nden örnek hizmet

Kars'ın Arpaçay ilçesinde belediye başkanı, amiri, memuru, işçisi ele ele vererek ilçe genelinde başlattıkları temizlik kampanyasını aralıksız sürdürüyor.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, göreve geldiğinden bu yana başlattığı ilçe genelindeki temizlik kampanyasını bahar ve güz mevsimlerinde yaz ve kış dönemlerinde devam ettiriyor.

Başkan Erçetin Altay bu sezondaki çalışmalarına da geçtiğimiz Pazartesi günü başlattı. Memur, amir, işçi ve İŞKUR işçilerinden oluşan 40 kişilik ekiple birlikte genel temizliğe başlandı. Bayan personeller belediye hizmet binasındaki temizlikle meşgul olurken, erkek personellerde ilçe merkezi, mahalle, cadde ve ara sokaklarda temizlik yaptı. İlçenin giriş ve çıkış yollarındaki karayolları kenarlarında da yapılan temizlik çalışması dün etkili olan kar yağışına kadar aralıksız sürdürüldü. Kar yağışının akabinde de çalışmalara ara verilmeden devam edildi.

Çalışmalar kapsamında kaldırım taşları aralarından çıkan otlar ellerle alınıyor, duvar diplerinde biriken kötü görüntüler kepçe ve diğer araçlarla temizleniyor. İşçiler kürek ve süpürgelerle de iş makinelerinin giremediği yerlerde çalışma yapıyor.

Belediye Başkanı Erçetin Altay ve birim amirleri de ellerine süpürge ve kürek alarak çalışmalara katılıyor. Başkan Altay, sürekli ekiple birlikte çalışarak onlarla birlikte dinleniyor, birlikte mola veriyor ve birlikte yemek yiyorlar.

Mahalle sakinleri de evlerinin önünü bile temizleyen belediye görevlilerine zaman zaman sıcak çay ve bisküvi ikramlarında bulunuyorlar.

Yapılan bu çalışmalar renkli görüntülere de sahne oluyor. İşçilerden Doğukan Koç, güzel ve yanık sesiyle türküler söyleyip çalışma ortamını şenlendiriyor. Türkü söylemeden duramayan Doğukan hem çalışıyor hem de türküleriyle ortama renk katıyor.

İşçiler, belediye başkanı Erçetin Altay’ın sürekli yanlarında kendileriyle birlikte çalıştığını söyleyerek aynı ortamı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Birim amirleri de bu tür genel temizlik çalışmasını belli aralıklarla yaptıklarını ve bundan da keyif aldıklarını dile getirdiler.

Baladiye Başkanı Erçetin Altay ise amaçlarının daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olmasını sağlamak olduklarını ilçelerini temiz tutmak olduğunu söyledi. Bölgenin hayvancılık bölgesi nedeniyle zaman zaman yol kenarlarında ve sokaklarla istenmeyen görüntülerin oluştuğunu da belirten Başkan Altay tüm imkanları seferber ederek vatandaşın dahat nefes alması, rahat yürümesi için çabaladıklarını ifade etti. Çalışmaların sürekliliğinin de aksatılmadan devam ettirildiğini kaydeden Başkan Altay, memurları ve işçileriyle birlikte aynı ortamda çalışıyor olmaktan da büyük haz duyduğunu sözlerine ekledi.

Temizlik çalışmalarının yanında mahallelerdeki sokaklarda da asfaltlama çalışmalarının büyük oranda yapıldığını anlatan Başkan Altay, başta okul yolları olmak üzere mahallelerinde hiç asfalt sokaklarda bile asfaltlama yaptıklarını kaydetti. Bunun de mahalle sakinlerince büyük bir mutlulukla karşılandığını da sözlerine ekleyerek, “İlçemiz hizmetlerin en güzeline layıktır ve bizlerde bunun için gece-gündüz durmadan çalışmalarını sürdüreceğiz.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber