Arpaçay-Arpaçay Olalı Böyle Zulüm Görmedi.

Arpaçay-Arpaçay Olalı Böyle Zulüm Görmedi.

Halit Can; “İlçemiz tarihinden bu güne kadar yapılmış olan ne varsa hepsi yerinden söküldü.

CHP Kars Arpaçay 31 Mart yerel seçimleri için seçim bürosunu Arpaçay’da açtı.İlçe merkezinde yapılan açılışa CHP Kars İl başkan yardımcısı Memet Kayakalın, İl belediye başkan adayı Taner Toraman, Arpaçay ilçe başkanı Kerem Ekinci, belediye Başkan Adayı Enver Akkaya, İl genel meclis üyesi adayları ve ilçe meclis üyesi adayları ile, Cumhuriyet Halk Partisi il-ilçe yöneticileri partililer yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  Büro açılışında ilk konuşmayı yapan İlçe başkanı Kerem Ekinci, “bizler Arpaçay’a sosyal belediyeciliği getirdik, pırıl-pırıl bir ilçe bıraktık, bunlar ilçeye viraneye çevirdi, dedi.

 Daha sonra İlçe belediye başkanı Enver Akkaya,” biz parklar, bahçeler, yollar, yaptık. Kartvizit gibi bir ilçe bıraktık onlar getirmiş olduğumuz suları bile akıtamadılar. Yapmış olduğumuz park,bahçe, yol ne varsa hepsini sökerek ilçeyi viraneye çevirdiler. Bizler ilçemizi yeniden parklar, yaşanılabilir bir ilçeye dönüştüreceğiz. Suyumuzu da akıtacağız, doğal da getireceğiz. İlçede taş üstüne taş koymadıkları gibi, her yeri viraneye çevirdiler. Bizler sosyal belediyecilik geleneğinin savunucusu, aynı zamanda yeni olan ve geleceğin müjdecisiyiz. Güçlü Ülkeyi, güçlü yerel yönetimlerle yapabiliriz. Halkımız kendi kendisini artık yönetmelidir. Halkımızın belediyesini yöneteceği bir mekanizma kuracağız. Arpaçay’da yaşanan tüm sorunlara çözüm bulmak için halkımızla birlikte çalışacağız” dedi.

CHP Kars belediye bakan adayı Taner Toraman, “ak parti iktidar 16 yılda ülkeyi patates ve soğana muhtaç etti. Eğitimde sınıfta kaldık, çok övündükleri sağlıkta hala insanlarımız Erzurum yollarında ölüyor, tarım bitirdiler, hayvancılığı bitirdiler”dedi

İlçe hakkında bir konuşma yapan, il genel eski ilçe bakanı ve meclis üyesi Halit Can, “Arpaçay,  Arpaçay olalı böyle zülüm görmedi”, dedi. Can daha sonra, “İlçemiz tarihinden bu güne kadar yapılmış olan ne varsa hepsi yerinden söküldü. İlçe tam bir şantiye alanına döndü. Yollarımız köstebek yuvasına gibi çamurdan geçilmiyor., park bahçe kalmadı, hepsini yenisini yapacağız diye söküp attılar. Bir belediye düşünün ki, kendi yapmış olduğu taziye evini “kaçak inşaat” diye mühür vursun, tarih böyle bir olayı kaydetmedi.  Cumhuriyet caddesinde bulunan park bahçeyi söktüler, bir yıl geçmesine rağmen yapılmayan park çöplük oldu, köpeklerin barınağı haline geldi.  Bu güzelim ilçe kışın çöpten, yazın tozdan topraktan geçilmiyor. İlçemizde bu gün araştırılsın, yüz kişiden fazla kişi temizlik işçisi olarak çalışıyor, ama ilçeyi pislik götürüyor. Mesela ilçe merkez Cami’de 7 kişi çalışıyor mu, ya da diğer yüz kişi nerde bilen var mı? Adam evinde oturuyor İŞKUR’dan eşiyle birlikte maaş alıyor. Caddede yedi sekiz kişi çalışıyor görünüyor, diğer çalışıyor görünerek maaş alanlar kimlerdir, nerdedir? Bölgeye gelen binlerce yerli ve yabancı turistler ilçenin köstebek yuvasına dönmüş yollarını görünce ilçeye girmiyorlar. Belediye başkanı seçim vaatlerinde, Arpaçay yayla yolunu yaptık, elektrik çektik diyor, köy minibüsleri ve yolcu araçları için otogarı yaptık diyor, nerede olduğunu bir bilen var mı?  O yaptık dediklerininim hangisini gösterebilir, hangisini ispatlayabilir.. Yayladan, yoldan vazgeçtik, ilçenin bu virane hali ne olacak, bu sorunun cevabını versinler önce. Güzelim ilçemiz yaşanılmaz hale geldi, mahalleleri hayvan gübresi yığınına döndü, çöpten, pis kokudan geçilmiyor… Yine diyorum ki, Arpaçay, Arpaçay  olalı tarihinde böyle zulüm görmedi. dedi.

whatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.40-(1).jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.40.jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.42-(3).jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.37-(1).jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.36-(1).jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.36.jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.37.jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.42-(1).jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.42-(2).jpegwhatsapp-image-2019-02-23-at-17.30.42.jpeg

 

Kaynak:Lider Haber Ajansı

Arpaçay