Arpa ve mısır ezme yem tesisi projesi tanıtıldı

Arpa ve mısır ezme yem tesisi projesi tanıtıldı

Kars’ın Digor ilçesinde faaliyete geçirilecek olan arpa ve mısır ezme yem tesisi projesinin eğitim ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

Turgut KAYA

Digor İlçesi Arpa ve Mısır Ezme Yem Tesisi projesinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Serhat Kalkınama Ajansı eliyle, 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklendiği bildirildi.

Serhat Kalkınma Ajansından yapılan açıklama; “Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) yürüttüğü, 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan ve Digor Ziraat Odası Başkanlığı’nın yararlanıcısı olduğu “Digor İlçesi Arpa ve Mısır Ezme Yem Tesisi” isimli projede yer alan arpa ve mısır ezme yem tesisinin kurulumu tamamlanmış olup, deneme üretimi yapıldı.

Bu kapsamda başta Digor ilçesi ve köyleri olmak üzere katılım sağlayan tüm çiftçilere Yem Bitkilerinde Hastalık, Hastalıkla Mücadele ve Yem Bitkilerinin Depolama Koşulları konulu eğitim verildi. Ve projenin tanıtımı yapıldı. Söz konusu eğitimler neticesinde bölgede yüksek verime sahip arpa ve mısır tarımının artırılması ve kırsal ekonomiye katkı sunulması amaçlanmaktadır.” Denildi.

arpa-ve-misir-ezme-yem-tesisi-projesi-tanitildi.jpeg

arpa-ve-misir-ezme-yem-tesisi-projesi-tanitildi2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber