Aras EDAŞ’tan Bir Eğitim ve İstihdam İş birliği Daha

Aras EDAŞ’tan Bir Eğitim ve İstihdam İş birliği Daha

Aras Elektrik, iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Sorumluluk bölgesindeki 7 ilde birçok gence staj imkânı ve istihdam sağlayan Aras Elektrik, çok sayıda lise ve üniversite ile iş birliği protokolü yapıyor. Sorumluluk alanındaki 7 ilin üniversiteleri ve o illerde bulunan teknik ve mesleki liseler ile koordineli şekilde çalışan Şirket, bu illerde yer alan Milli Eğitim Müdürlükleri ile de protokoller yapmaya devam ediyor. Erzurum ve Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokollerin ardından imzalanan Kars Milli Eğitim protokolü kapsamında da mesleki ve teknik lise öğrencilerine yıl içerisinde staj yapma fırsatı sunarak, mezun olduklarında da istihdam imkânı sağlıyor.

Ortaklaşa çalışmalar yürüterek, eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak için her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Kars İl Koordinatörü Zafer Demir: “İmzaladığımız bu iş birliği protokolü ile eğitim, staj ve istihdam imkânı sağlayarak sektör ile okullar arasındaki iş birliğini artırmayı hedefliyoruz. Özellikle elektrik dağıtım sektörünün, yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayabilmek adına yaptığımız bu protokolle, Şirketimiz, bilgi birikimi ve deneyimlerini öğrencilere aktararak mentörlük yapacak ve elektrik alanında yetişerek başarılı olan öğrenciler bünyemizde çalışmaya başlayacak.” dedi.

Demir: “Şehrimizin sahip olduğu iş gücü ve eğitim potansiyelini ön plana çıkararak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman gücünü yetiştirmek istiyoruz. Meslek liselerinde elektrik alanında öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerine destek olmak, mesleki birikime sahip personelimizin vereceği özel eğitimlere dahil etmek ve yapacağımız sınavlar sonucunda başarılı olanları bünyemizde çalıştırmak istiyoruz. Ayrıca bünyemizde elektrik mezunu olmayan personelimize de Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile ustalık bölgeleri aldırarak sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Enerji sektörü ve elektrik bölümlerimiz arasında oluşturduğumuz bu köprü ile mesleki eğitime ve sektörümüze desteğimiz çok daha güçlü olacak.” dedi.

whatsapp-image-2023-12-27-at-11-12-29-1.jpeg

whatsapp-image-2023-12-27-at-11-12-29.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber