Ani’de Kazı Çalışmalarına Gönüllüler Aranıyor

Ani’de Kazı Çalışmalarına Gönüllüler Aranıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "Medeniyetler Beşiği" olarak adlandırılan Ani Ören Yeri'nde yapılacak kazı çalışmalarına gönüllüler aranıyor.

Medeniyetler Beşiği, Dünya Kenti, Binbir Kilise ve 40 Kapılı Şehir olarak da adlandırılan Ani Ören Yeri’nde yürütülecek kazı çalışmalarına katılacak gönüllülerin konaklama, günde üç öğün yemek ve tatil günlerindeki tarih ve doğa gezileri de karşılanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kafkas Üniversitesi'nin ortaklığında, Kazı Başkanı Sanat Tarihçisi Doktor Öğretim Üyesi Muhammet Arslan ve ekibi tarafından yürütülen Kars Ani Ören Yeri'ndeki kazı ve koruma çalışmalarında yer alacak olan gönüllülerde aranan Sanat Tarihi, Arkeoloji, Koruma ve Onarım, Mimarlık, Restorasyon alanlarda lisans öğrencisi olmak şartı aranıyor. Ayrıca bu alanlarla ilgili özel bir yeteneğe, ‘çizim, photoshop, küçük eser konservasyonu’ sahip lisans mezunu, yüksek lisans ve doktora öğrencisi veya mezunu olanlarda başvuru yapabilecek.

Başvuruları kabul edilen gönüllülerin yol masrafları kendilerine ait olacak. Bunun dışında kalan konaklama, günde üç öğün yemek ve tatil günlerindeki tarih ve doğa gezileri kazı tarafından karşılanacak.

aw318593_01.jpgaw318593_02.jpgaw318593_03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber