Ani Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Düzenlenecek

Ani Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Düzenlenecek

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün himayesinde “Ani Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması” düzenlenecek. 

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

Kars Valiliği öncülüğünde düzenlenen yarışmayla; Kars’ın ve bölgenin önemli tarihi, kültürel ve turistik değeri olan Ani Ören Yeri’ne ilişkin belgesel film yapımına teşvik etmek, belgesel film aracılığıyla ulusal ve uluslararası platformlarda en geniş izleyici kitlesine ulaştırarak tanıtımına katkı sunmak, bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulmasına katkı sağlayarak gelecek nesillere aktarılmasına imkan sunmak, belgesel film ile amatör ve profesyonel düzeyde ilgilenen kişi ve grupları bir platformda bir araya getirerek düşünce ve birikimlerini paylaşabilecekleri ve ürettiklerini görünür kılabilecekleri bir ortam oluşturmak amaçlanıyor. 

ANİ KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMA ŞARTNAMESİ

AniKısa Metraj Belgesel Film Yarışması kriterlerini sağlamayan filmler ön seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.
Yarışmanın Amacı
•    İlimizin ve bölgemizin önemli tarihi, kültürel ve turistik değeri olan Ani Ören Yeri’ne ilişkin; 
Belgesel film yapımına teşvik etmek,  
•    Belgesel film aracılığıyla ulusal ve uluslararası platformlarda en geniş izleyici kitlesine ulaştırarak tanıtımına katkı sunmak, 
•    Bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulmasına katkı sağlayarak gelecek nesillere aktarılmasına imkan sunmak. 
•    Belgesel film ile amatör ve profesyonel düzeyde ilgilenen kişi ve grupları bir platformda bir araya getirerek düşünce ve birikimlerini paylaşabilecekleri ve ürettiklerini görünür kılabilecekleri bir ortam oluşturmak. 

Organizasyon

Ani Belgesel Film Yarışması’nın organizasyonu Kars Valiliğibaşkanlığında yapılmaktadır. Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi işbirliği yapılan kurumlardır.Yarışma komitesi işbirliği yapılan kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşur. Yarışma sekretaryası, ön jüri ve seçici kurul üyeleri yarışma komitesi tarafından belirlenir. Yarışma sekretaryası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Kategori

Yarışma tek kategoride düzenlenmektedir.

KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI:
Bu yarışma “Tarihe Yolculuk: Ani”  temalı olacaktır.

Ödül
1.En İyi Belgesel Ödülü:25.000 TL  
2.En İyi BelgeselÖdülü: 20.000 TL
3.En İyi Belgesel Ödülü: 15.000 TL

Yarışma komitesi gerekli gördüğü takdirde 3 ayrı katılımcıya mansiyon ödülü verebilir. ( Mansiyon ödülü 5.000 TL)

Kazanılan para ödülleri, ödül töreninden müteakipKars Valiliği tarafından, istenen evraklar tamamlandıktan sonra yasal kesintiler yapılarak ödenir.

Yarışma Takvimi

Başvuru Başlangıç ve Bitiş Tarihi: 15 Haziran2022 – 29 Temmuz 2022
Ön Jüri Değerlendirme Tarihi: 29 Temmuz 2022 –  5 Ağustos 2022
Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi: 5 Ağustos 2022 – 15 Ağustos 2022
Ödül Tören Tarihi: 16 Ağustos 2022

Katılım Koşulları
1.    Bu yarışma amatör ve profesyonel tüm belgesel severlere açıktır.
2.    Yarışmaya katılım ücretsizdir.
3.    Yarışmacılar,  birden fazla eserle yarışmaya katılabilir.
4.    Başka ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmış olmak (eser herhangi bir ödül almış olmamak koşuluyla) yarışmaya başvuruya engel teşkil etmemektedir.
5.    Eserlerin başvurusu yönetmen veya yapımcı tarafından yapılır. Eserde yönetmenliğin birden fazla kişi tarafından yapılması durumunda müracaatı yapan, diğerlerinin yazılı iznini almak ve bu izni başvuruya eklenmek zorunludur. Bu durumda ödül, müracaatı yapan kişiye verilir. Ödülün paylaşımından doğacak sorunlardan yarışma komitesi (yarışma sekretaryası, ön jüri  ve seçici kurul) sorumlu değildir.
6.    Yarışmayamxf, mov, mp4 vb. uzantılı full HD ve üzeri teknik formatta çekilmiş yapımlar katılabilir.
7.     Katılacak eserlerin süresi başlangıç ve bitiş jenerikleri dahil olmak üzereenaz 10dakika, en fazla 30 dakika olmalıdır.

Başvurular:

1.    Yarışmacılar; www.filmfreeway.com web adresinden yarışmaya direkt başvuru yapabilirler. Ayrıca www.kars.gov.tr  üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.
2.    Yönetmenin özgeçmişi.
3.    Film senaryosunun kısa özeti.
4.    Filmin ve senaryonun uygulama yöntemleri.(varsa kiminleRöportaj, dron gibi)
5.    Film, Türkçe ve İngilizce dışındaki herhangi bir dilde ise Türkçe ve İngilizce altyazı kullanılmalıdır. Türkçe ise sadece İngilizce altyazı kullanılmalıdır.
6.    Finale kalan Türkçe dışında üretilmişfilmlerin  başvuru sahipleri, İngilizce (.srt) altyazı dosyasını teslim etmekle yükümlüdür.
7.    Gerekli görüldüğü takdirde yarışma sekretaryası yönetmen ve eser hakkında doküman/bilgi talep edebilir.
8.    Ön elemeyi geçip finalist olan filmler hiçbir şekilde yarışmadan çekilemez.
9.    Başvuru sırasında istenen belgeler sahiplerine iade edilmez. Yarışma arşivinde saklanır.

Değerlendirme
1.    Yarışma komitesi tarafından ön jüri ve seçici kurul üyeleri belirlenir.

2.    Ön jüri ve Seçici Kurul; yönetmen, eleştirmen, yapımcı, oyuncu, sanatçı, sinema sektörü çalışanı, akademisyen, sinema ile ilgili kuruluşların üyeleri gibi kendi alanında uzman kişilerden oluşur. Komite adına da yarışma sekretaryasından bir temsilci doğal üye olarak seçici kurulda yer alır ve oy kullanma hakkına sahiptir.

3.    Ön jüri, şartnamede belirtilen kriterlere uyan ve değerlendirmeden geçen belgesel filmleri Seçici Kurula sunar. Seçici Kurul,  finale kalan filmler arasından dereceye girenleri belirler.

4.    Ön jüri ve seçici kurulun kararları kesindir.

5.    Ön değerlendirme sonuçları web sitesinde yayınlanacak olup, sonuçlar ön elemeyi geçen eser sahiplerinin mail adreslerine doğrudan ve telefonla bildirilir.


Sonuçların Açıklanması

Dereceye giren filmlerin 16 Ağustos 2022 Salıgünü yapılacak ödül töreninde açıklanacaktır.
Finale kalan eser sahiplerinin, ödül törenine katılması gerekmektedir. Katılamaması halinde film yapım ekibinden temsilci göndermesi zorunludur.

Genel Koşullar

1.    Yarışmaya katılımdan kaynaklanan, kargo, gümrük, navlun ve sigorta bedelleri katılımcıya aittir.  
2.    Şartnamede belirtilen ödüller hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına Kars Valiliği tarafından gönderilecektir. Hak sahiplerinin kişisel banka hesap/IBAN numarasını ve düzenleme kurulunun istediği belge ve bilgileri göndermemesi durumunda ödül bedeli, sonuç bildirim tarihinden itibaren 1 (bir) yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif ve benzeri herhangi bir talebi olamaz.
3.    Yarışmaya katılım ile bu şartnamede bahsedilen tüm düzenlemeler ve şartlar kabul edilmiş sayılır. Bu şartname kapsamında yer almayan tüm konularda karar verme yetkisi Yarışma Komitesine aittir. Yarışma Komitesi bu şartnamede belirtilen tüm hususlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
4.    Yarışmacılara belgesel çekim aşamasında Kurum imkanları dahilinde lojistik destek sağlanacaktır.

Özel Şartlar

1.    Yarışmaya başvuran yapımlardan bazıları yarışmaya seçilmeseler bile,  filmin yapımcısının izniyle Yarışma Komitesince özel gösterim programına alınabilir.
2.    Yarışmada yarışan filmlerin ekipleri,   Yarışma Sekretaryasının belirlediği sayıda ve tarihlerde ödül törenine davet edilir.

Telif (Kullanım) Hakları

Yarışmada ödül alan eserlerin her türlü gösteriminde kullanım hakkı Yarışma Komitesi’ne ve Organizasyonu yürüten Kars Valiliğine aittir. Kars Valiliği  bu haklar çerçevesinde eseri süresiz ve ticari olmayan; ulusal ve uluslararası kültürel ve sanatsal platformlarda, görsel ve yazılı basında, sosyal medyada ve uygun görülen yerlerde kullanabilecektir.
Yarışma Sekreteryası İletişim Bilgileri

Kars Valiliği
Ani Kısa Metraj Belgesel Film Yarışma Sekretaryası
 
E-posta: anikisafilmyarismasi@gmail.com
Telefon: 0553 029 99 84
Adres:Cumhuriyet Mahallesi Borsa Sokak Dış Kapı : 2 A Kat: 3 Merkez/KARS

61e57c7f-c81e-45ca-953a-363339ccf360-001.jpg


 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber