Altın Kaz Film Festivali yeniden başlıyor

Altın Kaz Film Festivali yeniden başlıyor

Vali Rahmi Doğan, Altın Kaz Film Festivali´nin gelecek yıl başlayacağını söyleyerek alt yapısının sürdürüldüğünü belirtti.

-FESTİVALİN ADI ‘KRİSTAL KAR ALTIN KAZ FİLM FESTİVALİ’ OLACAK

Vali Rahmi Doğan, Altın Kaz Film Festivali’nin gelecek yıl başlayacağını söyleyerek alt yapısının sürdürüldüğünü belirtti.

Vali Doğan, “Biliyorsunuz Altın Kaz Film Festivali’nin önceki yıllarda birincisi yapılmış. Daha sonra belli bir süre ara verilmiş. Ben bunların eski dosyalarını çıkarttım. Belki bunun adını da hafif değiştirerek ‘Kristal Kar Altın Kaz Film Festivali’ olarak şeklinde adını değiştirerek önümüzdeki yıla bir hazırlık çalışması yapıyoruz. Çünkü bizim Sarıkamış’ı tanıtmamız gerekiyor. Geçen yıllarda yapılan festivallerle ilgili dosyayı getirttim, arkadaşlar çalıştılar, önümüzdeki yıla inşallah Eylül-Ekim ayında böyle bir festival düşünüyoruz.” dedi.

Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu döneminde Altın Kaz Film Festivali’nin yanında Kafkas Kültürleri Festivali’nin de yapıldığının hatırlatılması üzerine Vali Doğan, “Hepsini iç içe yapacağız. Bizim burada böyle farklı farklı yaptığımız zaman onları doldurma şansımız olmayabilir. Ama kendimize lokomotif etkinlik seçmemiz lazım. Bu Kristal Kar Altın Kaz Film Festivali’ni yaptığımız taktirde burada etkinliklerimiz ilimize ciddi anlamda bir katma değer sağlar. Kars’a, Sarıkamış’a bir takım kazanımlar getirir. Bunun çalışmasını da yapıyoruz. Tabi bunların hepsini bir arada yapma şansımız yok. Altıncı ay, yedinci aylarda hepsini bir arada planlama, projelendirme ve hayata geçirmek zaman istiyor. Paranız varsa gidip marketten ‘ben şunu anlıyorum’ deme şansımız yok. Bunların hepsi oturulup konuşulacak, tartışılıp projelerinin çıkması lazım. Ve planladıklarınızı hayata geçirmek lazım.” dedi.

Bugüne kadar planlı çalışmayı kendisine şiar edindiğini ve meslek hayatı boyunca da bu çizgide gittiğini ifade eden Vali Doğan, “Ben planladıklarımı yaparım. Gençlik Spor Müsteşarı Sarıkamış yolunu görünce kulağıma şunu fısıldadı ‘bunlar geçmiş yıllarda çok konuşuldu ama hiçbiri yapılmadı, sizi tebrik ediyorum, siz yaptınız ve kısa sürede yaptınız.’ dedi. Benim çalışma stilim öyle değil ben başlar, yapar ve bitiririm sonra başkasına başlarım. Ben çocukluğumdan beri öyleyim. Benim yarım projem olmaz. Proje sonunu görmeden duramam. Yapamayacağım işlere girmem girdiğim işi yaparım. Allah’ın izni ile hedefimiz belli. Bizim vatandaşımıza, milletimize, devletimize hizmet için gelmişiz. Biz burada oturup muhabbet de edebiliriz ama durum öyle değil. Zaman iş yapma zamanıdır. Ben ilk geldiğimde de bunu ifade ettim. Toplantı yaparken bürokratlar bir sohbet gibi algılıyordu. Bu sohbet değil tabii ki biz iş yapıyoruz, yapmak zorundayız. Geçen yıl batık bir kayak merkezi varken bu sene kafeteryalarına kadar bizim işlettiğimiz çok güzel refah ve uygun fiyatlara vatandaşa hizmet sunduğumuz mükemmel bir kayak merkezi var. Bunu oluşturup hizmete sunduk. İşte kayak pistinden tutun da telesiyejine kadar hizmet kalitesinin yüksek olduğu bir kayak merkezi, turizm merkezi oluşturduk. Yani ben bir proje başlatıyorsam sonuna kadar devam ederim.” diye konuştu.

Vali Doğan ayrıca, “Kristal Kar Altın Kaz Filim Festivali bu yıl Eylül-Ekim ayında Kars halkıyla buluşacak.” diyerek müjdeyi verdi.

Altın Kaz Film Festivali dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle yapılmış ve Türkiye’nin en ünlü sinema artistleri ve yönetmenlerini Kars’ta buluşturmuştu. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber