Alp, “Üniversiteye Hazırlanan Öğrenciler Arpaçay’dan Kars’a Gidemiyor!”

Alp, “Üniversiteye Hazırlanan Öğrenciler Arpaçay’dan Kars’a Gidemiyor!”

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, memleketi Kars’ın Arpaçay ilçesinde belediyeye ait otobüsün atıl halde bırakılması nedeniyle öğrencilerin Kars şehir merkezine gidemedikleri için üniversite sınavlarına hazırlanamadıklarını söyledi.

TACETTİN DURMUŞ

CHP heyeti ile birlikte Arpaçay’a giden Milletvekili Alp, ilçe başkanı Kerem Ekinci ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. İlçede vatandaşların sorunlarını dinleyen İnan Akgün Alp, üniversite sınavlarına hazırlanan ve staj yapan öğrencilerin tek yöne 120 lira olan ulaşım ücretini karşılayamadıklarını dile getirdi.

Tüm sorunların çözülmesi için ilçe halkını önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi etrafında kenetlenmeye davet eden Alp, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kars’ın Arpaçay ilçesindeki çocuklarımızın üniversiteye hazırlanma imkanları maalesef ki yok. Arpaçay’dan Kars’a dolmuş ücretleri kişi başına 120 lira. Üniversite sınavlarına hazırlanan ve staja giden öğrencilerin günlük 120 lirayı karşılama imkanları olmadığı için Arpaçay ilçemiz ve köylerimizin çocukları üniversite sınavına hazırlanamıyor. Bu sorunu çözmek için önümüzdeki yerel seçimde bütün Arpaçay halkını Cumhuriyet Halk Partisi etrafında kenetlenmeye çağırıyorum. Arpaçay Belediyesine ait olan ve şu andan garajda bekletilen otobüs, marifetiyle öğrencilerimizi sadece yakıt parası maliyetine taşıyacağız ve bu soruna son vereceğiz.”

9e542eba-48e2-4eea-9470-2dfd8f572c44.jpg

inan-alt.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arpaçay