Alibeyoğlu'nun Tıp Bayramı Mesajı

Alibeyoğlu'nun Tıp Bayramı Mesajı

Demokratik Sol Parti Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı Alibeyoğlu'nun mesajı şöyle:

İnsanın yardıma en çok ihtiyaç duyduğu, çaresiz kaldığı an sağlık probleminin başladığı andır. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bir toplumun en önemli şartıdır.
 
Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarına, bu bağlamda kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize büyük görev düşmektedir.
 
Her yarım saatte bir sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığı, doktorların bıçaklandığı, hastanelerin basıldığı ve şiddetin giderek arttığı bir zeminde sağlık hizmetleri verilmektedir. Bazı düzenlemeler ile önlemler alınmak istenmişse de bunların yetmediği ortadadır.
 
Acil bir eylem planı hazırlanarak sağlıkta şiddete istisnasız caydırıcı yargılama getirilmeli, sağlık kurum ve kuruluşlarında mobbing uygulanmasına kesinlikle müsade edilmemelidir.
 
Hiçbir vatandaşımızın sağlık sorunları nedeniyle Erzurum yollarında hayatını kaybetmemesi umuduyla tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber