Alibeyoğlu'ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Alibeyoğlu'ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Alibeyoğlu yayınladığı  mesajında; Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurları yasama, yürütme,bağımsız yargı ve bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir basın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Gazetecilerin vazgeçilmez unsur olarak özgür bir şekilde görevlerini icra etmeleri gerekir. Gazeteciliğin temel şartı,özgür haberciliktir. Ancak ülkemizde son yıllarda gazeteler kuşatılmış; kimi gazeteciler gazeteciliğin onurunu ayaklar altına almışlardır. 

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günde, İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir görevi yerine getiren gerçek basın mensuplarımızın, özellikle  yaz,kış,gece,gündüz demeksizin aktif bir şekilde görev yapan siz gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 

Tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalı. Katledilen gazetecileri saygı ve minnetle anıyorum. 
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber