Akyaka’da Doludan Zarar Gören Çiftçilere Tohum Desteği Verildi

Akyaka’da Doludan Zarar Gören Çiftçilere Tohum Desteği Verildi

Kars'ın Akyaka ilçesinde Haziran ayında tarım arazileri dolu ve selden zarar gören çiftçilere ücretsiz tohum dağıtıldı.

Tacettin DURMUŞ

Tarım ve Orman Bakanlığının 'Tarım Arazileri Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında ilçesinde tohum dağıtım töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kars Tarım Orman Müdürü Enver Aydın, 2 bin 436 çiftçinin afetlerden etkilendiğini hatırlatarak, "Çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanlığımız tarafından 5 milyon lira acil yardım ödeneği Valiliğin hesabına gönderilmiştir. Bu ödeneğe 1 milyon 785 bin lira İl Özel İdaresi kaynağı eklenerek toplamda 6 milyon 785 bin lira ile Sarıkamış, Selim, Digor, Arpaçay ve Akyaka olmak üzere 5 ilçemiz ve il merkezini içeren afet bölgelerinde 52 köyümüz için toplamda 570 ton 150 kilogram arpa tohumu alınmıştır. 2021 yılından beri Bakanlığımızca projelendirilen ve İl Müdürlüğümüzce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri kapsamında 2023 yılı 2. Etabı olarak gerçekleştirdiğimiz Güzlük Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Dane Tritikale Üretiminin Yaygınlaştırılması Projeleri ile İlimiz genelinde 430 Ton Bezostaja çeşidi Buğday ve Ümran hanım çeşidi 156,6 Ton Tritikale tohumluğu alınarak üreticilerimize dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Buğday Projemizin toplam bedeli 6.300.000,00 TL, Tritikale Projemizin toplam bedeli ise 2.250.000,00 TL’dir.” dedi.

İlçede "Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında Buğday ve Tritikale tohumu dağıtım törenine, Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün ve İl Müdürü Enver Aydın katıldı.

akyakada-doludan-zarar-goren-ciftcilere-tohum-destegi-verildi-1.jpg

akyakada-doludan-zarar-goren-ciftcilere-tohum-destegi-verildi-2.jpg

akyakada-doludan-zarar-goren-ciftcilere-tohum-destegi-verildi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber