AK Parti'de Yeni Dönem İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti'de Yeni Dönem İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti'de Yeni Dönem İl Başkanı Kim Olacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Rize'de  yaptığı konuşmada ,"Bencillik batağına saplanmış defolu kişilerle bu mücadeleyi yürütemeyiz" açıklamasının ardından gözler Kars'a çevrildi.

Bilindiği üzere Kars'ta Referandumda, 'merkez' sınıfta kaldı. Genelde yüzde 51'lik oranla 'evet' çıktı. Tabi İl Başkanlığının, İl yönetiminin başarılı olduğu anlamına gelmez...

Çünkü; Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, faktörü unutulmamalı ve kimse biz Kars'ta başarılı olduk dememeli. Neden mi?

Arslan, son 15 gün Kars'ta kalmasaydı. Referandumda sınıfta kalınacaktı. Kars'taki yani merkezdeki alınan oylarda Karslılar sadece Bakanının yanında oldu. İl Teşkilatının değil...

Çünkü il teşkilatı çalışmadı, daha doğrusu Karslılar il teşkilatını samimi bulmadı. bundan dolayı da son güne kadar 'hayır' deniliyordu. Yani ibrelerin 'evet'e dönmesinde Arslan, payı ve katkısı oldu.

Şimdi herkes başarıyı kendisine mal ediyor. bunu da anlamış değiliz.

Kars AK Parti İl Başkanlığı'na aday bir çok isim dolaşıyor, kulislerde...

Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamanın ardından Kars'ta da değişim yaşanacak. Ankara kulislerinde de gündemde...

Çünkü Kars il teşkilatı başarısız oldu. Sarıkamış, Selim ve Sayın Bakanın ilçesi Kağızman olmasaydı. AK Parti il teşkilatı nasıl başarılı olduk diyebilecekti.

Bu da unutulmamalı...

Güneş balçıkla sıvanmaz...

Kars'ın herkesi kucaklayan, her kesimle iç içe olan, hiç kimseyi dışlamayan bir yönetime ihtiyacı var. bunu sokağa çıktığınız zaman herkes gür bir sesle söylüyor. bunu duymayanlar, ya sağırdır. ya da işlerine gelmediği için özellikle Ankara'ya başarılı olduk mesajları veriyor.

Kars'ta referandumda yüzde 51 oranında evet çıktıysa, Sayın Arslan'ın son gün yağmur altında, il yönetiminin giremediği, girmeye cesaret edemediği kasaplar hali bölgesine girmesi oldu. son gün Karslılar bakanı için kararını değiştirdi.

Ha 15 Temmuz'unda kahramanı Kars halkıdır... Kars halkı Cumhurbaşkanına, Bayrağına sahip çıktı.. tankların, tüfeklerin önüne siper oldu. bu da böyle biline...

Kars il başkanı ve yanındaki yönetimi de bunu çok ama çok iyi biliyor. Kars AK Parti İl Teşkilatı'nda da taze kana ihtiyaç var. çıkın dışarı insanlara sorun bakın insanlar ne diyor. Ne istiyor...  nelerden yakınıyor....

Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti Teşkilatlarının kapılarını herkese açtı. kimseye kapatmadı. önce samimi olmak, sonra da bir kesimin değil, herkesim benimsenmesi, gerektiğini bilmek ve kabul etmek gerekiyor.

Kutu Bilgisi1: HABERİMİZE MÜDAHİL OLAN 3’NCÜ ŞAHISLAR İÇİN ANINDA KARS CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAKTIR. kamuoyunun bilgisine sunulur. 

 

Kaynak:lider haber ajansı

Kars Haber