AK Parti Milletvekilleri Basınla Buluştu

AK Parti Milletvekilleri Basınla Buluştu

AK Parti Kars Milletvekilleri ve İl Başkanı Kars'ta görev yapan basın mensuplarıyla biraraya geldi.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile İl Başkanı Adem Çalkın,düzenledikleri basın toplantısında Kars'a yapılmış ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan İl Başkanı Çalkın, "AK Partimiz bu yıl 21. yılınıda 14 Ağustosta da tekrar kutlamış oldu. Partimiz 21 yaşında 3 Kasım itibari ile de 21 yıldır milletimize devletimize vatanımıza hizmet eden bir hükümet sistemiylede milletin hizmetkarı olmaya devam ediyor. Emin adımlarla da Allah'ın izni ile 2023'e doğru gidiyoruz.

Kars genelinde yeniden inşa ve ihya dönemi devam ediyor. ilçelerimiz olsun, köylerimiz olsun, beldemiz olsun , şehir merkezimiz olsun hem hükümetin yatırımları hemde yerelde belediyelerimizin, özel idarelerimizin, çalışmalarıyla hakikaten Kars bir şantiyeye dönmüş durumda. Şehrimizin sağlık alanında ki yatırımları, gençlik spor alanında ki yatırımları, mille eğitim alanında ki yatırımları, ulaşımda ki ve diğer konularda ki yatırımları hız kesmeden devam ediyor," şeklinde sözlerini sürdürdü.

Kars'ta ve Türkiye'de hatta bölgemizde de bu yıl bolluk ve bereket olduğunu ifade eden TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, "Rekoltelerimiz yüksek geçen yıl 16,5- 17 ton buğday olacakken bu yıl 20 milyonu geçiyoruz. Kars'ta dün TEMO Ajansını ziyaret ettik, baştan beri sürecin içerisindeyiz zaten Kars'a TEMO Genel Müdürümüz bizzat geldi burada alımı başlattık, uzun yıllardır TEMO'nun Kars'ta bir alımı yoktu.

Bu yıl interaktif olarak Kars her noktasında her bölgesinde köyümüze üreticimize en yakın noktalarda onlara zahmetsiz masrafsız bir şekilde ürünlerini alabilmelerini sağladık.Üreticimizin doğru girdi maliyetleri arttı ama bakın biz hububat fiyatlarını 2,25 kuruşdan şu anda ise yedi 7,40 kuruştan alım yapıyoruz. 
 Yani yüzde 240'lık  bir artış yapıldı,  evet girdi maliyetleri arttı ama vatandaşın cebine giren de arttı.  Şimdi yine 10.000 ton üzerinde Kars’a ürün teslimi yapılacak TEMO'ya bu ciddi bir rakam ve burda hiçbir aksaklık yaşanmadan köylümüz bu ürettiğinin emeğinin  karşılığını 10 gün içerisinde banka hesaplarına yatıracak şekilde bir süreç yürütüyoruz.

Şimdi bölgemizi yakından ilgilendiren et fiyatlarının  düşmesi ile alakalı hükümetimizin bir iyi niyeti var. hem et sür kurumu aracılığıyla hem de yakında Tarım kredilerde bu eti vatandaşa ucuz fiyattan yüzde 25 büyük baş etlerinde yüzde 35'lere yakın  fiyatlara daha düşük fiyata satabilme olanağı getirdik.
Bunu biraz bilerek biraz da kötü niyetli olarak bir kısım özellikle tüccar tarafı sanki etin köylüden hayvan sahibinde alış fiyatların da bir düşme  olmuş gibi yansıtıyorlar.  

buradan sizin aracılığınızla bunu çok net olarak ifade ediyorum vatandaştan köylüden et alış fiyatın da bir duş olmadığı gibi topu fiyatında 82 liradan 90 liraya kuzu fiyatında alışta 88 liradan 90 liraya sığır alış fiyatlarında hepsinde artışlar oldu vatandaştan alış fiyatların da artışlar oldu et süt kurumu vatandaşa tüketiciye satarken fiyatları düşürüyor bizim insanımıza hiçbir zararı olan bir şey değil

 peki et fiyatı düştüğü zaman üreticiye nasıl yansır daha çok et tüketileceği biraz daha ekonomik hale gelebileceği için kaliteli bir protein kaynağı bütün insanlarımız tüketti taktirde ete olan talep artacak talep artığı zaman bize üretenin Kars'ta hayvancılık yapanın malıda daha kıymetli olacak bizim açımızdan son derece faydalı bir iş yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı et süt kurumunun ve tarım kredinin uygulamalarıyla yakında göreceksiniz tarım kredi marketlerde de fiziki olarak uygun olan yerlerde hemen uygun olmayan yerlerde de fiziki mekanlar  hazırlanır hazırlanmaz et fiyatları daha  ucuz olarak kaliteli son derece hijyenik  eti daha uygun fiyattan tüketicimize buluşturma imkanımız olacak bu ince ayrıntıyı da Karslı hemşerilerimizin bilmesi adına söylüyorum telaşa gerek yok hayvan fiyatlarında herhangi bir düşme sebep olmayacak.

 şimdi bir de arkadaş Kars'ta AK Parti çok önemli projeleri 21 yılındır  hayata geçiriyor biz de bu süreçlerin en azından son 11 yılında varız sayın bakanımla  teşkilatlarımızla beraber biz 2015 seçimlerinin sonuna doğru sayın bakanımda dedi ki biz Kars'ta neler yaptık şöyle bir alt altta yazalım bakalım bir yazmaya başladık bir kitap oldu küçük küçük yaptıklarımıza değil köy köy yaptıklarımızı değil genellikle il ve ilçe merkezlerinde yaptıklarımızı yazdık kocaman bir kitap oldu bunu da paylaştık insanlarımıza kitap olarak dağıttık tabi onun üzerinden yaklaşık yedi yıl daha geçti şimdi bu kitabı güncellemeye kalkarsak artık kitapçık değil koca kitap olacak," dedi.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, " Bulunduğumuz konjektürde yaklaşık 2,5 yıldır  hem Türkiye hem dünya Pandemiden çok etkilendi. hamdolsun dünya Pandemi ile birlikte tedarik zincirindeki kırılmalara ve aksamalara bağlı olarak çok büyük sıkıntılar, bazı yerlerde tabiri caizse açlıklar yaşıyorken Türkiye bunu çok başarılı bir şekilde yönetti ve başarılı bir şekilde aşmış oldu. Bunun yanı sıra özellikle coğrafyamızda zaten dünyanın bu coğrafyayı karıştırmak amacıyla yürüttüğü savaş girişimlerini yanı sıra Ukrayna Rusya savaşı da bölgemizde ki dengeleri çok at üst etti. Hamdolsun ki sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde özellikle bu süreçleri yürütmek iki ülkenin barışını sağlayabilmek, dünyanın huzurunu sağlayabilmek açtığımız tahıl koridoru ile birlikte de bu bölgede de Türkiye'nin olmazsa olmaz olduğunu bir kere daha ortaya koymuş olduk. Bütün bunları yaşamışken 2,5 yıllık periyotta özellikle vatandaşımıza dokunabilmek vatandaşımızın mağdur olmamasını sağlamak konusunda çok ciddi katkılar ve destekler verdik. Bunu zaten vatandaşımız biliyor. Biz zaman zaman sahada gezerken vatandaşlarımızın birtakım istekleri ve beklentileri oldu pandemi süresinde bunları ilgili bakanlarımıza sayın Cumhurbaşkanımıza ilettikten kısa bir süre sonra bunlarla ilgili çözümler üretildi ve sahada gezerken de vatandaşımız memnuniyetini ve teşekkürünü bize özellikle ifade etti. Bunu burada vurgulamak isterim. Tabi bütün bunlar yaşanırken ekonomik olarak dünyada dengeler alt olmuşken aynı zamanda yatırımların devam ediyor olması bir o kadar kıymetli. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Türkiye’de ve Kars'ta yatırımların devam ediyor olması çok kıymetli bunu bir kere daha vatandaşımızın bilgisine sunmak isterim. Değerli arkadaşlar size bir rakam verecem aslında bu herşeyi anlatıyor. 2002 de  Türkiye’de toplamam bütün vergilerin  yüzde 86'sı faize gidiyordu,yani vergi topluyorsunuz bunun yüzde 86'sını faize veriyorsunuz kalan yüzde 14’le memur maaş ödüyorsunuz acil ihtiyaçları görüyorsunuz,geriye yatırım için ne kalıyor varın siz hesaplayın. 
Geçen yıl 2021’in kesinleşen rakamlarıyla toplanan vergilerin yüzde 86’sı yatırma gitmiş eskiden yüzde  86’sı faize giderken şimdi yüzde 14’ü faize gidiyor. dolayısıyla insanlarımızın hizmetini 20 yıldır nasıl görebildiğimizin de açıklaması. Bu rakamı çok önemsediğimi bir kere daha vurgulamak isterim dolayısıyla Türkiye’nin güçlü olması Türkiye'nin güçlü bir  liderle yol yürümesi 85 milyon için ne kadar önemli ise emin olun ki bugüne kadar dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar kadar önemliydi ama artık dünyanın tamamı için önemli çünkü Cumhurbaşkanımızın o tarafsız güçlü liderliği dünyanın tamamı için çok daha kıymetli hale geldi. 
 Burada karayolları Bölge Müdürlüğü'nün açılmış olması başlı başına bizim için çok kıymetli çok değerlidir. 1980'de  Kars’ta ve Gaziantep’te kağıt üzerinde bölge müdürlüğü kuruluyor aktif hale getirilmiyor ve 40 yıl sonra ilk defa Kars'ta bölge müdürlüğü kuruldu, bölge müdürlüğünün kurulmasıyla birlikte de Kars Ardahan ve Iğdır'ın bu genel müdürlükten aldığı yatırımlarda gözle görülür bir değişim oldu, buna hepimiz şahit olduk.
 Türkiye’de 6100 km bölünmüş yol varken şimdi 29000 km ye çıktı. Aşağı yukarı 4,5 katı bu önemli Türkiye'de ki gelişmeyi göstermek adına bu çok önemli. Kars'ta  ne kadar Kars'ta 22 km'den  260 km ye gelmiş  Türkiye genelinde 4,5 kat artmışken Kars'ta 10 kattan fazla artmış.  Bu Kars'ın Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün açılmasıyla birlikte aldığı pozitif ayrımcılığın bir göstergesi, dolayısı ile karayolları alakalı birkaç rakamı vermiş olayım 22 kilometrelik bölünmüş yolumuz 260 km’ye çıkmış durumda Kars'ta hiç bütümlü sıcak karışım veya BSK yol yokken şimdi 345 km BSK yol var. Bu çok önemli eksikler  var mı var insanlar sadece eksikleri görüp hiç birşey yapılmıyor diyor ama hiç olmayan sıcak asfalt bugün 345 km’ye çıktığını unutuyor.
Karslı en iyi şuradan fark etti şehrimiz içindeki çevre yolunun yanı sıra  bütün ana yolları karayolları Genel müdürlüğü ulaştırma bakanlığı aldı yaptı ve vatandaş haklı olarak şehrin diğer yerleri de onun gibi olsun istiyor.
Ben özellikle buradan nereleri yaptığımızı söylemek isterim çünkü zaman zaman vatandaşla konuşuruz vatandaş oraların bizim tarafımızdan yapıldığını bilmiyor. Nereleri yaptık  Faikbey caddesinin tamamının alt yapısı ve sıcak asfaltı kaldırımları ile beraber  cumhuriyet caddesinin tamamı sıcak asfaltı drenajları, kaldırımlarıyla birlikte İnönü caddesinin tamamı hakeza gaffar okan bulvarının tamamı havalimanına giden yol İsmail Aytemiz bulvarı hastanemize giden yol Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan'a giden yol Subatan yolu Digor pazarının olduğu yerdeki yol paşacayırına giden yol bunların tamamı karayolları ağına aldı Ahmet Aslan bulvarı karayolları ağına alındı ve karayolları marifetiyle hem drenajları hem asfaltları hem de kaldırımları yapıldı.
Bugünkü parayla en az 500 milyonluk yani eski parayla 500 trilyonluk  iş yaptık karayolları marifetiyle Karayolları bölge müdürlüğünün Kars'ta  açılması ve kara yollarından kaynaklı olarak bu şehri kazandırdığımız projeler bunu özellikle vurgulamak isterim zaman zaman konuşuluyor Horasan Karakurt yolu daha bitmedi geçikti neden yapılmıyor hepiniz biliyorsunuz orada  mevcut yol su altında kalınca sıfır güzergahtan yeni 50 km yol yapıldı ve bunun biz 42 km'sini daha önce hizmete sunmuştuk 8 km'lik kısmı eksikti insanlarımızın sadece o kısmında servis yolunu kullanıyor ve değerli arkadaşlar oradaki taşlı güney iki viyaduğu dediğimiz bu bölgenin en büyük en yüksek 120 metre yüksekliğindeki viyadük eylül ayında bitiyor inşallah eylül ayı içerisinde de bu viyadük hizmete girdiği zaman Karakurt'tan Horosan'a o yol kesintisiz olarak hem sıcak asfalt hem bölünmüş yol hemde yüksek standartlı bir yol haline gelmiş olacak.


Karayolları Bölge Müdürlüğü burda açılmasa bakanlık bu kadar buraya önem vermese ben denizin bakanlığı döneminde oradaki projeleri biz acil yapmasaydık bugün neyi konuşuyor olacaktık bugün şunu konuşuyor olacaktık insanlar hala Karaurgan yolunu kullanıyor her gün kazalar oluyor TIR'lar virajlarda dönemiyor ne olacak bizim halimizi konuşuyor olacaktık.  dolayısıyla orası çok kıymetli bir projedir çok önemli bir yoldur bu konuda gerek başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a gerek sayın cumhurbaşkanımıza ve gerekse benden sonra ki bakan arkadaşlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 
O yol çok önemli Eylül ayında açılacak. malumunuz Kars Kağızman yolu devam ediyor her sene kısım kısım bitiriliyor ve belli kısımlarda hizmete sokuluyor. özellikle muhalefet bizim başarımızı çekemeyenler diyor ki her sene bu yolu açıyorlar, hayır biz hersene biten kısımları hizmete sunuyoruz.
bunu özellikle vurgulamak  isterim vatandaşımız bunu çok iyi biliyor ama muhalefet etmek adına vatandaşın aklıyla alay edenler aslında kendi akıllarıyla alay etmiş oluyor ama bunun farkında değiller. 

Kars'tan Digor Tuzluca Iğdır istikametindeki yolu herkes iyi biliyor, Digor'a kadar olan 40 km'sini bölünmüş yol hem sıcak asfalt yaptık milletimizin hizmetinde.
 Digor'dan sonraki yaklaşık 20 km’yi bitirdik sıcak asfalt olarak bölünmüş yol olarak insanımızın hizmetinde ve kalan kısmı da inşaat devam ediyor. Dönüyoruz Arpaçay yolu A1  standardı 12 km genişliğinde bir yol haline getirdik ki onun da çoğu bitti kalan kısmı da çalışılıyor ve yine  Sarıkamış Mescitliden Kağızman'a kadar olan   yol İnşaatı devam ediyor.
 
Geçen yıl KÖYDES'e 47 milyon para getirmiştik, her yıl devam ediyor ve köylerimizin hizmetini görüyoruz. sadece bu sene KÖYDES'e köylerin içme  suyu eksikliklerini kilitparke eksikliklerini beton yollarının yapmak üzere tam 150 milyon para getirdik. köylerimize yaptığımız projelerde kullandık kullanmaya da devam ediyoruz. 

Hemşerilerimizin çok önemsediği ve takip ettiği şehir hastanesi veya bölge hastanesi 500 yataklı daha önce biliyorsunuz Aralık 2021 de ihalesi yapıldı biz bunu müjdelemiştik. fiyatlar geldi ama yüksek fiyatlar geldi. iş iptal edilmedi. ihale iptal edildi fakat birileri bunu sanki  hastanenin yapımı iptal edilmiş gibi lanse etti. Sonra 28 Mart 2022’de tekrar ihalesini yaptık bu seferde yaklaşık yüzde 20 daha yüksek teklifler verildi. Biliyorsunuz kamu ihale mevzuatı gereği yüksek teklifli işe ihaleyi bağlayamıyorsunuz oda iptal edildi. Haziran ve Temmuz ayında fiyatlar tamamen güncellendi 
güncel fiyatları çekildi ve  ihaleye çıkıldı şu an ilanda 9 Eylül‘de teklifler alınacak umarız dileğimiz ve beklentimiz o ki 9 Eylül'de  yeteri kadar teklifler gelecek ve bunun ihalesi bağlanacak ve bu işe başlanacak.
 9 Eylül‘de inşallah biz 500 yataklı Şehir hastanemizin ihalesini yapmış olacağız hastanelerle ilgili ak Parti hükümetleri dönemde neler yaptığımızı hızlı hızlı söyleyeyim. Sarıkamış’ta yeni 50 yataklı hastane yapıldı ve yaklaşık 8- 9 sene önce hizmete sonuldu. Kağızman'da 100 yataklı hastane yapıldı hizmete sunuldu, Akyaka'da ,Arpaçay‘da Digor'da 10 yataklı  hastaneler yapıldı hizmete sokuldu ve Selimde 15 yataklı hastane yapıldı hizmete sunuldu yeni hastane yapmadığımız sadece susuz ilçemiz vardı Susuz ilçemize de 15 yataklı hastaneye bu sene yatırım programa koyduk yeri ayarlandı her şey hazır şimdi  ihale süresi ile ilgili hazırlık yapılıyor.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber