AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, 90 bin şehidin Allahuekber Dağları’nda milli mücadele adına seve seve canlarını feda ettiğini belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, 90 bin şehidin Allahuekber Dağları’nda milli mücadele adına seve seve canlarını feda ettiğini belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Beyribey,“Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir”

Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümünü dolayısıyla açıklamalarda bulunan AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Osmanlı-Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda 90 bin askerin Milli Mücadele adına, vatan uğruna, canlarını seve seve feda ettiğini söylerdi.
Dr. Beyribey, “Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Kahraman ecdadımız, aziz hatıralarıyla yüce milletimizin engin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır” dedi.
Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, “Tarih sayfalarında vatan, millet adına ölüme doğru yürüyüşün simgesi olarak yer alan Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıl dönümünde kutsal vatanın müdafaasında başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızı 5-6-7 Ocak Sarıkamış Şehitleri Anma etkinliğine davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber