AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Bizim referansımız milletin iradesidir”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Bizim referansımız milletin iradesidir”

Bizim referansımız milletin iradesidir

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti’nin milletin 15 yıldır tercih ettiğini, milyonlarca oy alıp iktidar olan bir partinin referansıyla yeni bir sistem geldiğini belirtti. 
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa Referandumuna kısa süre kaldığını ve 16 Nisan’da Kars’tan güçlü bir evet çıkacağını söyledi.
Türkiye’nin en güçlü Bakanlığı’nın bugün Kars’ta olduğunu ifade eden Başkan Çalkın, “Kars’ın siyaseti bugüne kadar istikrardan taraf olmamış. 7 Haziran’da bunu gördük, geçmiş yıllarda da gördük. Kars şimdi farklı bir konumda temsil ediliyor. Bakanlık gibi bir konumda temsil ediliyor. Türkiye’nin en güçlü Bakanlığı bugün bizde. Kars’ta, Kars Milletvekilinde. Kars’ın işini çok iyi yapan bir Bakanı var o da ayrı bir güzellik” dedi.
“Muhalif olan ülkeleri anlamak zor”
Bütün Avrupa’nın bu sistem değişikliğine neden karşı çıktığını iyi idrak edilmesi gerektiğini belirten Başkan Adem Çalkın, “Önce millet alacak Allah’a hamdolsun iletişim çağındayız, herkes her şeyin farkında. Alacak bakacak ya bu ne diyor, ülkem için nedir bu konu? Bakın bütün Avrupa buna karşı çıkıyor, niye karşı çıkıyor? Bunu bir idrak etmek lazım. Niye karşı çıkılsın ki, bir ülkede bir sistem değişikliği yapılacak ve diğer ülkelerin hepsi kalkmışlar birden bire hayır kampanyası başlatmışlar. Niye? Hadi karşımızdaki CHP’yi anlarız, HDP’yi anlarız veya muhalif olan bir STK’yı anlarız da muhalif olan ülkeleri anlamak biraz kafa yoruyor, düşündürmek gerektiriyor. Onun için ne yapmamız lazım? Onun için ülkemizin menfaatine olan bu hükümet sistemini alıp incelememiz lazım doğru mu?” şeklinde konuştu.
“Önce ülkemiz için sonra karsımız için evet diyeceğiz”
Karslıların 16 Nisan’da Kars’a yakışanı, kendilerine yakışanı yapacağına inandığını ifade eden AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, özetle şunları söyledi:
“Biz iletişim çağındayız. Bu 18 madde her yerde, akşamları televizyonda programlar yapılıyor, açıp bakacaklar insanlar. Önce ülkemiz için, sonra benim kendi şehrim Kars’ın için istikrardan taraf, istikbalimiz için Evet diyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber