“AFAD Türkiye’nin İftiharı Bir Kurum Haline Geldi”

“AFAD Türkiye’nin İftiharı Bir Kurum Haline Geldi”

Afet ve Acil Durum (AFAD) Kars İl Müdürü Oktay Ayğan, 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi nedeniyle sivil toplum kuruşları ile kamu kurumlarına ziyaretlerde bulunarak, bilgilendirmelerde bulunuyor.

AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, AFAD Şube Müdürü Sabri Yükselen, sivil toplum kuruluşları ziyareti kapsamında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler konseyi Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen’i ziyaret ederek, 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Ayğan, her zaman basının desteğini gördüklerini ifade ederek, basının verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Her ay bir tema üzerinde kamuoyunu bilgilendirdiklerini anımsatan Ayğan, “Başlattığımız çalışmalarımızda; ilimizin afetliği üzerinde farkındalık olaylarını oluşturuyoruz. Heyelan, deprem, su taşkınları üzerinde bölgemizde olası olumsuzluklar konusunda bilgilendirmeler yaparak, afet çantasının önemi, toplanma alanları, kurumlar, binalar, deprem sigortası, bina güvenliği, yapısal zararları ve AFAD Gönüllülüğü gibi konularla ilgili toplantılar yaparak bilgilendirmeler yapıyoruz. Okullarda ve vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen bilgilendirmelerde öğrenci ve vatandaşa afet bilinci ve eğitimi veriyoruz. Bu süreçte, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek, sorumluluk ve duyarlılık içerisinde, her zaman afetlere karşı duyarlı ve hazırlıklı olarak halkımızı bilinçlendirmekteyiz” dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, okullara afet çantası dağıtarak afet çantasının önemini anlattıklarını belirten Ayğan, “Kars’ta şuana kadar 60 bin kişiye afet farkındalık eğitimi verdik. Sosyal medya hesaplarımızdan 88 bin kişiye ulaşmış durumdayız. Şuana kadar gönüllü sayımız 795 kişiye ulaştı. Afetle yaşamayı öğrenmeyi ve afetlere karşı bilinçli bir toplum olmalıyız. Toplumun tamamı bizim hedef kitlemizdir. Bunları duyurdukça daha iyi bir yere gideceğimize inanıyorum. AFAD Türkiye’nin medari iftiharı bir kurum haline geldi ve en hızlı bir şekilde yardım yapabilen bir kurum oldu. Artık yarayı çok hızlı sarıyoruz. Diyoruz ki, yara sarmadan ziyade yara almayalım.  İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu tarafından 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bu yıl sonuna kadar tüm vatandaşlara eğitim vermeyi hedefliyoruz. Sayın Kars Valimiz Türker Öksüz, kamu kurum ve kuruluşları ile basınımızın da destekleriyle iyi bir yere ulaştık. Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda gerçekleştirilen eğitim programımız son derece yararlı geçiyor” diye konuştu.

e-devlet üzerinden 18-65 yaş arası bay bayan herkesin afet gönüllüsü olabileceğine dikkati çeken Ayğan, “Bizlerle birlikte konumlarına göre gönüllü olarak çalışmak isteyenlere teorik ve pratik bilgiler veriyoruz ve vermeye de hazırız. Afet gönüllülerimiz önce sistemde eğitiliyorlar. Daha sonra saha eğitimlerini AFAD olarak biz veriyoruz. Sahada, arama kurtarma, yangın söndürme, ilk yardım, çadır kurma ve insani yardım konularında eğitim veriyoruz. İlimizde de eğitim faaliyetleri hız kazanmış ve bu kapsamda muhtarlara, STK'lara yönelik eğitim çalışmalarında önemli mesafe kaydedildi. Kars’ta şuan 27 adet toplanma alanımız mevcut. e-devlet üzerinden vatandaşlarımızın kendilerine en yakın toplanma alanlarını öğrenmelerini istiyoruz. Kurum olarak 24 saat her an olaylara hazır durumdayız. Bunların dışında Kars’ta sıkışmalı trafik kazasına müdahale ediyoruz. Boğulma olaylarına müdahale ediyoruz. Kayıp olaylarına müdahale ediyoruz. Her türlü acil olaylarda müdahalemiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Ziyarette, AFAD İl Müdürü Ayğan, Başkan Daşdelen’e afet çantası hediye ederek, afet bilgilendirme broşürleri verdi.

40ab6749-4446-4b9e-9726-db0b136d911c.jpg2988a399-4933-43b8-ac96-72fdca8f7e03.jpga5181d9c-9e0e-40f8-8f9a-3b4ea56176ad.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber