Acaba Neden Durduruldu ?

Acaba Neden Durduruldu ?

Tarihi Hamamlarda sürdürülen restorasyon çalışmalarına neden başlanılmadı?

Kars'ta turizme kazandırılması düşünülen, tarihi hamamlarda sürdürülen restorasyon çalışmaları bir türlü devam ettirilmiyor.

Kars kalesi ve tarihi alanların gün yüzüne çıkartmak adına Osmanlı Mahallesi Projesi ile çalışma başlatan Kars eski Valisi Rahmi Doğan Kars Kalesi eteklerinde bulunan Mazlum Ağa ve Muradiye hamamlarının da restorasyonunun yapılması için çalışma başlatmıştı. Ancak her iki tarihi hamamda yapılan restorasyon çalışmaları yüze 70 oranında tamamlanmasının ardından çalışmayı yürüten her iki firmanın nedeni henüz belirlenmeyen bir sebepten dolayı sürdürdükleri restorasyon çalışmalarını sezonun başlamasına rağmen çalışma sahalarından herhangi bir çalışma yapmadıkları ve iş sahalarını kapattıkları görüldü.

Osmanlı Sultanı III. Murat’ın Osmanlı mimarisiyle yaptırdığı Mazlumağa Hamamı ile Muradiye Hamamı restorasyonu 2018 inşaat sezonunda da devam etti. Restorasyon çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan Mazlumağa ve Muradiye Hamamları tamamlandığında Kars turizmine hizmet vermesi planlanıyordu. Kars Kalesi eteğindeki tarihi Taş Köprü yanında bulunan ve Kars’a yıllarca hizmet veren tarihi Mazlumağa ile Muradiye hamamlarının turizme kazandırılması için yürütülen çalışmalar nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yürütülmüyor. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca finanse edilen projelerle restorasyonuna başlanılan Mazlumağa ve Muradiye Hamamlarında restorasyon çalışmalarının yapılmaması 2019 yılı temmuz ayında teslim tarihine nasıl yetiştirileceği sorusunu getiriyor akıllara. Öte yandan vatandaşlar tarihi hamamlarda çalışmaların yeniden başlaması ve bu iki tarihi yapının yeniden hayat bulmasını istiyorlar.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber