9. Ufka Yolculuk Kayıtları Devam Ediyor

9. Ufka Yolculuk Kayıtları Devam Ediyor

9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına Kayıtları Devam Ediyor

Server Yaşam Vakfı bünyesinde çeşitli yaş gruplarına yönelik yapılan ve “Kaybedeni Olmayan”  yarışma 9. Ufka Yolculuk kayıtları büyük bir katılımla devam ediyor.

Sağduyulu Yaşam merkezinden hareketle bu yılın konusu olarak “Sağlıklı Yaşam” başlığı seçilen yarışmada katılımcılar üç kategoride hazırlanan eserlerden sorumlu tutuluyor.

KAYITLAR BAŞLADI

18 Ocak tarihi itibari ile kayıt almaya başlayan Ufka Yolculuk yarışması her şeyden önce doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlâkı öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlamayı, okuma alışkanlığını geliştirmeyi; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
“Sağlıklı yaşam için oku, sağlıklı yaşamı seç ve sağlıklı yaşam için harekete geç” parolası ile tüm genç ve çocukları davet eden Ufka Yolculuk ekibi bugün ve yarın için güçlü nesillerin yetişmesinde pay sahibi olmayı, farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Tüm açılarıyla sağlıklı yaşama yeni bir pencereden bakmak isteyen katılımcılar, yarışma ile ilgili detaylı bilgilere Ufkayolculuk.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

SON KAYIT TARİHİ 12 NİSAN PAZARTESİ

Son başvuru tarihi 12 Nisan Pazartesi olarak belirlenen yarışmaya Ufka Yolculuk web sitesinden “KAYIT OL” butonuna tıklayarak ya da okullardaki gönüllüler aracılığı ile kayıt yapılabilecek.

SINAV TARİHLERİ

Katılımcılar 11 Nisan Pazar – 12 Nisan Pazartesi 2021 tarihinde yapılacak 1.aşama sınava bulundukları yerden interneti olan herhangi bir bilgisayar, tablet, PC veya akıllı telefon aracılığı ile 08.00- 20.00 saatleri arasında 2 gün boyunca online olarak girebilecekler. 

Değişen şartlar ve sağlık koşullarına uygun olması amacı ile randevulu sistemle yine online olarak yapılacak 2. aşama sınav ise 23 Mayıs 2021 Pazar günü 10:00 - 12:00 saatleri arasında web sitesi üzerinden yayınlanacak sınav merkezlerinde bilgisayar, tablet, PC veya akıllı telefon aracılığıyla gerçekleştirilecek. 

KATEGORİLER VE KİTAPLAR

3 farklı kategoride düzenlenen yarışmada; ilkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, “Nereden Geliyor Bu Sesler?”, ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar “ Bir Acayip Yolculuk”, lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise " Sağlık Olsun!”” kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.

BOL ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Doğru bilginin en büyük ödül olduğu bu yüzden okuyan herkesin kazandığı Ufka Yolculuk Yarışmasında kitap okumayı daha da çok sevdirmek için birbirinden özel binlerce ödül verilecek.

Türkiye geneli ödüllerde birinci, ikinci ve üçüncülere farklı özelliklerde laptop ve elektirikli kaykay; ilk 50’ ye giren yarışmacılara da birbirinden özel ödülleri kazanma imkanı sunulacak. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen yarışmada ayrıca 81 ildeki paydaş STK lerin hazırladığı birçok ödül de yarışmacıları bekliyor.

KARS'A ÖZEL İL VE OKUL ÖDÜLLERİ

Yarışma Kars'ta Şehristan Gençlik ve İzcilik Spor kulübünün katkı ve koordinasyonu ile gerçekleştirilecek. İlimizde her kategoride 9 ar yarışmacıya Kars İl Ödülleri takdim edilecek. Ayrıca mevcutlarına göre belirlenen katılım sayısına ulaşan her okulun birincisi, Bluetooth Kulaklık, Akıllı Bileklik ya da Drone ödüllerinden birini kazanabilecek.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber