8 Mart’ta Avcılarda Kadının  Sesi Gür Çıktı

8 Mart’ta Avcılarda Kadının Sesi Gür Çıktı

8 Mart emekçi kadınlar günü nedeniyle panele, Halk Bilimcileri , siyasiparti temsilcileri ve Avukatlar katıldı.

8 Mart emekçi kadınlar günü nedeniyle panele, Halk Bilimcileri , siyasiparti temsilcileri ve Avukatlar katıldı. Konuşmacılar, 8 Mart çevçevesinde Türkiyedeki şiddete uğrayan kadınlar, eşleri tarafında öldürülen, boşanmalarında dolayı, sokağa düşün çocuklardan bahsettiler.

İstanbul Karslılar Kültür ve dayanışma Derneğinde yapılan, Başkan Yardımcısı Nurten Şahinin organize ettiği ve oturum başkanlığını Ayten Alkaşının yönettiği panelde konuşan, CHP Avcılar Kadın Kolları Başkanı Sevgican çiçeğin yaptığı konuşmasında “kadına yer yok” söylemi uzun uzun tartışıldı.

Panelin Konuşmacılar; Kadın Mağduryedi konusunda önemli mesajlar verdiler

Panelde Avukat Cevahir Kılıç; Anadoluda önce kadın kalkar sonra güneş doğar, kadın üretirken erkeklerde yatar emeği asla taktir edilmez. Anadolu kadını İstanbul’da da erkekle eşit yaşamı sürdürememiştir . Derneklere bakın hep erkeklerden oluşmaktadır bu da gösteriyor ki erkekler kadınlar eşit bir yaşam istemiyor.

Avukat Özlem Durdağı; Tarih boyunca dinler,inançlar,ideolojiler ,edebiyat bir kadın imgesi yarattı itilişi hazırladılar.Cinsler arası kadın aleyhine ayrıştırma insanın doğasından değil toplumun imgelemesi bilinçlenmesi gerekiyor.

İletişim Uzamanı Sürreyye Cinik ; Toplumsal cinsiyet eşitsizliği sınıflı toplumlarla birlikte ortaya çıkmıştır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi, bütün sorunların iktidar ideolojisinden beslendiği açıktır. Bu nedenle tüm insanlık, egemenlik, sömürge, işgal, eşitsizlik, adaletsizlik karşısındaki mücadelesine toplumsal cinsiyet eşitliğini oturtmak durumundadır. Yaşamın her alanını ilgilendiren bu soruna geleneksel düzen yaklaşımlarının ötesinde ideolojik yaklaşmakla birlikte pratik yaşam içerisindeki düzenekleri ele almak ve sorgulanmasına kadar her boyutta ihtiyaç vardır. İyi niyetli, ama içi boş nutuklardan ziyade kadının siyasete katılım kanallarını ancak kAdınların kendileri aşabilirler

Avcılar İlçe Kadın Kollar Başkanı Sevgican Çiçek; konuşmalarında son dönemlerde kadınların işsizlik ve yoksulluktan dolayı boşanıp sıkıntı yaşayan kadınları dile getirdiler. Bir saat süren panelde sonra soru- cevap bölenlerine geçildi. Panelistler soruları cevapladıktan sonra konuşmacılar ve konuk kadınlar hep bir ağızdan kadına karşı şiddete, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe hayır dediler..

İstanbul Karslılar Kültür Derneğinin Kadın Kolları Başkanı Ayten Alkaşı, Başkan Yardımcısı Nurten Şahin, Başkan Yardımcısı Gülay Ekinci bütün katılımcılara teşekkür ederim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber