4 kişiden 2'si tutuklandı!

4 kişiden 2'si tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik Kars merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltında bulunan 4 kişiden 2´si tutuklandı.

 

Uğur Aydın-Kafkas Haber Ajansı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kars merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltında bulunan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY'nin ticari faaliyetlerini yürüttüğü belirlenen Harakani Özel Eğitim Yayın Yurt Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından 16 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kars'ın yanı sıra İstanbul, Ankara, Manisa, Adana ve Tokat'ta sürdürülen operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli, Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kars Cumhuriyet Savcılığına gönderildi.

Savcılıkta ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen 4 zanlıdan, Özgür A., ve Turgay S., tutuklanırken, Nuran E., ile Furkan Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece Kars merkezli 6 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda tutuklananların sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Öte yandan gözaltında bulunan 2 kişinin ise sorgusu devam ediliyor. Soruşturma kapsamında 29 Kasım'da adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 7'si tutuklanmıştı. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber