4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde birlikte yaşadığımız dünyada hayvan haklarının da olduğunu hatırlatmayı maalesef gerekli görüyoruz.

4 Ekim'in amacı, birlikte yaşamak zorunda olduğumuz hayvanları görünür kılarak farkındalık oluşturmak. Soluduğumuz havada ve yaşadığımız çevrede hayvanların haklarının da olduğunu hatırlamaktır.

Bütün sahipsiz hayvanların başını okşayıp sevgi göstermek, doyurmak ve sağlıklı yaşayabilecekleri ortamları sağlamak ve gerekli hassasiyeti göstermenin bir insanlık borcu olduğunun farkına varmak ve farkındalığını oluşturmak.

4 Ekim'de ne kadar çok kişi, kurum, kuruluş, hayvan haklarına dair insanların dikkatini çeken, algısını açan, bilinçlendiren faaliyetler yaparsa, bugün hemen etkisi olmasa da gelecek için umudumuz o kadar artacaktır.

Veteriner Hekimler olarak, her platformda hayvan haklarını anlatmaya ve savunmaya devam edeceğiz. Dünyaya gelen her canlı kadar yaşam hakkına sahip tüm hayvanlarımız için, haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Hayvanları Koruma Kanununun insan ya da hayvan öncelikli değil insanlık için en iyisi olması dileklerimizle. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun.

 

Veteriner Hekim Şemistan KIZILTEPE

Kars Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber