32 Yıllık Eğitimci Yakup Uluman, CHP Kars Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı

32 Yıllık Eğitimci Yakup Uluman, CHP Kars Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için aday adaylığı başvuru dilekçesini CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’e sunan Yakup Uluman, kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Tacettin Durmuş

Başvurusunun ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yakup Uluman, 21 yıllık AK Parti hükümetlerini eleştirdi. Merkezi hükümeti yerel yönetimlerden ayrı tutmanın mümkün olamayacağını da konuşmasında belirten CHP Kars Belediye Başkan aday adayı Yakup Uluman, belediye başkanı olması durumunda hayata geçireceği bazı projelerini de sıraladı.

Uluman açıklamasında; “Ülkemizde 21 yıldır yöneten merkezi hükümete değinmeden geçemeyeceğim. Çünkü merkezi hükümeti yerel yönetimden ayrı tutmak mümkün değildir. 21 yıldır bizi yöneten hükümet, Cumhuriyetle kavgalı, Atatürk’le kavgalı, rejimle kavgalı. Hak ve özgürlüklerle kavgalı, çağdaşlıkla kavgalı ve kadınlarımızla kavgalı. Yargı vesayet altında, hak hukuk rafa kaldırılmış durumdadır. Eğitimde; bende bir eğitimci olarak çağdaş bilimsel eğitimden vazgeçilmiş, eğitim adeta vakıflara ve cemaatlere terk edilmiş durumdadır. Sağlıkta sorunlar çığ gibi; vatandaş muayene olamıyor, film ya da bir tahlil için aylarca sıra beklemektedir. Doktorlar yurt dışına gitmek için sıra beklemektedir. Burada anti parantez bir şey belirteceyim: Kendi oğlum da doktor Norveç’e gitmek istiyordu. Ben O’na ‘Burada büyüdün, burada yetiştin ve bu ülke seni yetiştirdi’ dedim ve Norveç’e gitmesine izin vermedim. Sağlıkta şiddet her geçen gün artmaktadır. Vatandaş Cumhuriyet tarihinin en ağır vergi yükü altındadır. Temel tüketim mallarına yapılan zamlarla inim inim izlenmektedir. Saray saray ve şürekâsı lüks ve şatafat içinde yaşamaktadır. Ayrıca bu hükümetin değerli dostlar en iyi becerdiği şeyler; hırsızlık, yolsuzluk, aşırı israf, yanlış ve ölü yatırımlardır. Ekonomiyi çökerten önemli sebepler arasında yine gelirde adaletsizlik, vergide adaletsizlik, kayıt dışı ekonomi, kayıt dışı istihdam, liyakatsizlik ve yargı yargıya güvensizliği sayabiliriz.” Dedi.

“DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM VE YAŞADIĞIM BU KENTTE BİR EĞİTİMCİ OLARAK 32 YIL HİZMET ETTİM “

Kar halkının kendisini belediye Başkanlığına layık görmesi durumumda hayata geçireceği bazı projeleri anlatan Yakup Uluman açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Doğup büyüdüğüm, yaşadığım bu kentte bir eğitimci olarak 32 yıl hizmet ettim. Her meslekten yüzlerce talebe yetiştirdim. Yine bu şehre bu şehrin insanlarına, bu sefer Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Mesleki hayatımı devam ettirirken tam 3 kez istifa ettim ve partimden adaylık başvurusunda bulundum. Bu dördüncü başvurum. Ama burada bir ayrıntıya değinmeden geçemeyeceğim; adaylık başvurularım kabul edilmediğinde birileri gibi başka partilere kaçmadım. Partimin aleyhine çalışmadım. Tam aksine yerelde ve genelde kim aday olduysa 657’li devlet memuru olmama rağmen hepsine destek verdim. Köy köy ilçe ilçe çalıştım. Şu ana kadar aday gösterilmediğim için yıpranmadan. Dolayısıyla yıpranmamış bir kardeşinizim. Burada hepinizin huzurunda şu sözü veriyorum: Aday gösterilip seçim kaybedersem bir daha da olmam. Birileri gibi seçim kaybedip yeniden karşınıza gelip dikilmem.

BEN DAVA ADAMIYIM VE PARTİMİN BİR NEFERİYİM

Temmuz 2021 de emekli oldum. Hemen arkasından eşimle birlikte partimiz CHP’ye üye olduk. Ben dava adamıyım partimin bir neferiyim. Şu ana kadar ilkeli dürüst ve omurgalı siyaset yaptım bundan sonra da aynı şekilde yapmaya devam edeceğim. Şahsımla alakalı bir küçük ayrıntı daha vereyim; 2 çocuk babasıyım bir ay ikinci olarak bu ülkeye hizmet etsin diye 2 tane doktor yetiştirdim. İkisi de doktor olarak milletimize hizmet etmektedir. Bu kardeşiniz aday gösterilip sizlerin ve Kars halkının teveccühüyle seçildiğinde; neler yapacağımı kısaca değinmek istiyorum.

KARS İÇİN NELER YAPACAĞIM?

Göreve geldiğinde arkadaşlar bu rozeti çıkaracağım aynı gün. Kars rozeti ve takacağım. Her mahalleye herkese eşit hizmet götüreceğim. Belediyenin kaynaklarını en rasyonel şekilde, en verimli şekilde kullanacağım. Bu kaynakları Kars halkının hizmetine sunacağım kuruşuna kadar. Benim olduğum yerde hırsızlığa, yolsuzluğa ve haksızlığa asla yer olmayacak. Çok iyi bir ekiple yola çıkacağım. Demokratik bir yönetim oluşturacağım. Sosyal Belediyeciliği ve halkçı belediyeciliği yerleştireceğim. Her zaman dürüst, şeffaf ve hesap verebilir bir belediye yönetimi olacak karşınızda. Halk arasında kalıplaşmış bazı sözler var ‘bal tutan parmağını yalar ve çalmışsa da çalışmış’ gibi çok çirkin söylemler var. Bakınız ben göreve geldiğimde ne demek ‘çalmışsa da çalışmış’ kesinlikle böyle şeylere müsaade etmeyeceğim. Tek kuruşu dahi heba edilmeyecek belediye kaynaklarının. Şimdi seçildiğimde ki inşallah aday gösterildiğinde seçilmem konusunda asla şüphem yok.

BELEDİYENİN ASLİ GÖREVLERİ YOL SU KANALİZASYONDUR

Belediyenin asli görevleri yol su kanalizasyondur. Emin olun Kars’ta bunların üçü de problemlidir. Üçünü de en kısa sürede hiç problem olmadan düzelteceğim. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel amaçlı belediye Kültür Merkezi yapacağız. Atık Çöp Artırma Tesisini kuracağım. Şu anda Kars’ın çöpleri Susuz yolu üzerine bırakılıyor. Hemen bitişiğinde de mahalle var. Emin orada kokudan geçilmiyor. O çöpler etrafa dağılmış durumdadır. Oradaki insanların hatta Kars’ın sağlığını tehdit ediyor. Katı Atık Tesisinde geri dönüşüm yaptıracağız. Orada biriken gazlarla elektrik üretimi yapacağız. Böyle ciddi bir projemiz var. Yine çok değerli yoldaşlarım Kars Çayı hakikaten yazları eminim hepiniz uğramsınızdır. Kalenin altındaki o kafe ve vesaire yerlere kokudan geçilmiyor. Kars Çayı Islah çalışması yapacağım. Etrafında yürüme yolları, restoranlar yapıp halkın hizmetine sunacağım. Olmayan her mahalleye bir kreş bir taziye evi sözüm var. Gecekondu ıslah çalışması kapsamında boşaltılan Üçler Mahallesi’ni eğer bir yasal engel yoksa araştıracağız park ve bahçeye çevireceğiz. İnsanlar burada ailecek piknik yapabilecekler. Şehrimizdeki üniversite öğrencilerimizin barınma ve ulaşım sorunları için çok ciddi çaba sarf edeceğim. Burada söz veriyorum; Dostlarım, yol arkadaşlarım göreve geldiğimde pırıl pırıl bir ekiple yola çıkıp gecemizi gündüzümüze katıp Kars’a ve Kars halkına hizmet edeceğim. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın”

32-yillik-egitimci-yakup-uluman-chp-kars-belediye-baskanligi-icin-aday-adayligini-acikladi-1.jpg

32-yillik-egitimci-yakup-uluman-chp-kars-belediye-baskanligi-icin-aday-adayligini-acikladi-2.jpg

32-yillik-egitimci-yakup-uluman-chp-kars-belediye-baskanligi-icin-aday-adayligini-acikladi-3.jpg

32-yillik-egitimci-yakup-uluman-chp-kars-belediye-baskanligi-icin-aday-adayligini-acikladi-4.jpg

32-yillik-egitimci-yakup-uluman-chp-kars-belediye-baskanligi-icin-aday-adayligini-acikladi-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber