2022’nin Yıldızı Türk Eğitim-Sen

2022’nin Yıldızı Türk Eğitim-Sen

 Kars'ta, “2022 Mayıs Ayı Yetkili Sendika Belirleme Çalışmaları” tamamlandı. 

Lider Haber Ajansı/TURGUT KAYA 
Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi 444 net üye artışı ile diğer 48 sendikanın toplamından daha fazla artışa imza attı. Bu artış neticesinde Digor, Susuz, Akyaka ve Arpaçay ilçelerinde yetkili sendika oldu.
 Basın mensuplarına açıklamada bulunan Şube Başkanı Ozan Ağadedeoğlu şöyle konuştu:
   “Kuruluşunun ilk gününden bugüne kadar Sendikacılığın ve sendikacılık tarihinin kutup yıldızı olan Türk Eğitim-Sen’in birer neferi olmaktan guruluyuz. 
 Kaygısı birilerinin istikbalini garanti etmek olan kese kağıdı sendikacılık değil, “İlkem Önce Ülkem” ilkesiyle yoluna durmaksızın ve ardına bakmaksızın devam eden Türk Eğitim-Sen’in birer neferi olmaktan guruluyuz.
 Geçici ikametimiz değil, ebedi istikametimiz olarak bildiğimiz Türk Eğitim-Sen’in birer neferi olmaktan guruluyuz.
Türk Eğitim-Sen; her durum ve koşulda, hiçbir denge hesabı gütmeden her daim çalışanların yanında saf  tutan gerçek sendikadır.

Türk Eğitim-Sen; bir yandan eğitim çalışanlarının hak ve kazanımlarını güçlendirme, diğer yandan da meslektaşlarımızın şahsiyetini koruma mücadelesini yürüten şerefli bir duruşun adresidir.
Bizler üye yapmak uğruna kimseye şahsi vaatlerde bulunmadık. Kimseyi tehdit etmedik. “Gel bize bir haftalığına üye ol. Sonra istifa edersin” diyerek kimseye sayı muamelesi yapmadık. Biz sendikacılığı bir koltuk meselesi olarak ya da makam aracı olarak görmedik. Bizler yetkili olmak uğruna makam sahiplerinden yardım, diğer sendikalardan işbirliği talep etmedik. 

Biz “Makam odaları sizinse, öğretmen odaları bizimdir” diyerek köy köy, okul okul gezdik. Mağdur ve mazlum olanın yanında, haksız olanın karşısında olduk. Eğitim çalışanlarımız bizim bu haklı mücadelemize mukabele gösterip diğer tüm sendikaların toplamından daha çok bize teveccüh gösterdiler.
 Son bir yıla baktığımızda Kars il genelinde 869 arkadaşımız daha sendikalı olmayı tercih etmiştir. Sendikalılık oranının böyle hızlı bir şekilde yükselmesi bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. İlimizde son bir yıldaki sendikalılaşma rakamlarına baktığımızda Türk Eğitim-Sen 444 net üye artışı ile diğer 48 sendikanın toplamından daha fazla üye kaydı yaparak toplam üye sayısını 1025’ten 1469’a çıkarmıştır. Bu, sendikamızın son bir yılda % 43,31 oranında büyüdüğü anlamına gelmektedir. Tabi bu büyüme neticesinde Digor, Susuz, Arpaçay ve Akyaka ilçelerimizde yetkili sendika Türk Eğitim-Sen olmuştur. Yetkili olamadığımız diğer ilçelerimizde ise takdire şayan büyüme sağladık. Yaşadığımız bu gelişmeler bir kez daha gösterdi ki eğitim çalışanlarının yegane umudu Türk Eğitim-Sen’dir. 

 Bu büyük başarı için başta genel merkezimize, yönetim, denetleme, disiplin kurullarımıza, ilçe ve üniversite temsilciliklerimize, işyeri temsilcilerimize ve başı dik bir şekilde “Ben Türk Eğitim-Sen’liyim” diyen kıymetli üyelerimize teşekkür ederiz. 

Tüm eğitim çalışanları unutmasın ki; Türk Eğitim-Sen varsa umut vardır.”

be148fcc-9e83-4481-aa15-1c3724d9d59a.jpg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber