20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapıldı

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapıldı

Öğretmen atamaları sonuçları saat 10.15'de açıklandı, meb.gov.tr adresinden TC numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla, MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törenle bugün gerçekleştirildi.

MEB internet sistemi üzerinden sonuçlar TC numarası ile sorgulamaya açıldı.Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül 2019 tarihinde göreve başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığınca atamaları yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için tercihler 30 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri aralığında yapıldı.

Bugün ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül’de göreve başlayacak.Öğretmen ataması sonuçlarına MEB'in aşağıdaki link adreslerinden ulaşabilirsiniz. Sonuçları TC numarası ile sorgulayacaksınız.

Öğretmen atama sonuçları sorgu ekranı: https://personel.meb.gov.tr/  http://atama.meb.gov.tr/

Öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri 5 Ağustos'a kadar alındı. 30 Temmuz'da başlayan sürecin tamamlanmasıyla birlikte atamalar beklenmeye başlandı.20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması 9 Ağustosta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılacağı bilgisayar kurasıyla yapıldı. Sözleşmeli öğretmenlerin atamasında kalkınmada öncelikli illere öncelik verildi. Kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda dört yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, iki yıl da kadrolu görev yapması gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim