2 Karslı Sporcu: 2 Türkiye Şampiyonu!

2 Karslı Sporcu: 2 Türkiye Şampiyonu!

Türkiye Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Yalova´da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasında Karslı sporcular Türkiye şampiyonluğunu kaptırmadı. Müsabakalarda 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir şampiyon olurken

Türkiye Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Yalova'da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasında Karslı sporcular Türkiye şampiyonluğunu kaptırmadı. Müsabakalarda 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir şampiyon olurken, 60 kiloda Nejat Ekinci Türkiye şampiyonu oldu.
90. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, 10 sıklette 480 sporcu mücadele etti. 64 kiloda ringe çıkan Dünya Şampiyonu Tuğrulhan Erdemir, ringte 6 rakibini yenerek 7'inci Türkiye Şamiyonluğuna uzandı.
Erdemir, yaptığı açıklamada şampiyonluk ünvanının koruduğunu belirterek, "Dünya şampiyonu oldum, şampiyon olmak ne kadar zor olsa da şampiyonluk ünvanını korumak daha zor. Şampiyonluk ünvanımı korudum, çok mutluyum. Beni yetiştiren antrenörüm Vedat Demirkol ve Kıvanç Buru'ya teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Maçalar iyi hazırlandığını aktaran Erdemir, "Hedefim her zaman belli 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında ülkeme altın madalya kazandırmak. İnşallah en iyi şekilde hazırlanıp en iyi yerlere geleceğiz." dedi.
Rusya'nın Saint Petersburg kentinde organize edilen şampiyonada 64 kiloda ringe çıkan Tuğrulhan Erdemir, finalde Rus rakibi Sergei Margarian'ı 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu olmuştu. Nejat Ekinci de aynı müsabakalarda dünya 3’üncülüğünü Türkiye’ye ve Kars’a getirmişti. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor