15 Temmuz şehit aileleri Sarıkamış'a geldi

15 Temmuz şehit aileleri Sarıkamış'a geldi

15 Temmuz FETÖ´cü Darbe Girişimi esnasında şehit olanların aileleri, Kars Valiliği´nin davetiyle Sarıkamış Şehitlerinin 102. anma yılı programına katılmak için havayoluyla Kars´a geldi

15 Temmuz FETÖ’cü Darbe Girişimi esnasında şehit olanların aileleri, Kars Valiliği’nin davetiyle Sarıkamış Şehitlerinin 102. anma yılı programına katılmak için havayoluyla Kars’a geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce karşılanan 15 Temmuz şehit aileleri buradan İl Özel İdaresi’ne ait otobüslerle Sarıkamış’a gönderildi.

Bugün Harakani Havalimanına gelen 15 Temmuz şehit ailelerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve personeli karşıladı. Çiçeklerle karşılanan ailelere yakın ve sıcak ilgi gösterildi. Gördükleri ilgili ve hürmet karşısında teşekkürlerini ileten ailelerin bir çoğu Kars’a ilk kez geldiklerini söylediler. Doğu’nun serhat şehri Kars’a gelmekten mutlu olduklarını ifade eden aileler, özellikle de Osmanlı-Rus harbinde donarak şehit düşen 90 bin vatan evladı için Sarıkamış’a geliyor olmaktan, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklara ayak basıyor olmaktan ayrıca onur duyduklarını belirttiler. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber