Yıldırım’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Yıldırım’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım Muhtarlar günü münasebeti ile mesaj yayımladı.

Yıldırım ‘Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü ”nü kutluyorum.’ Dedi.

Ayrıca Yıldırım muhtarlık görevinin önemlerine değinerek ‘Türk idari yapısı içerisinde önemli bir yere sahip olan muhtarlık müessesesinin itibarlı temsilcileri olan muhtarlarımız, halkın nezdinde de müstesna bir yere sahiptirler. Halkımızın gönlünde taht kuran Sayın Cumhurbaşkanımız, köylerimizde ve mahallelerimizde halkın kıymetli temsilcilerine en çok kıymeti ve ehemmiyeti veren, onlarla istişarelerde bulunan halkın lideri olarak tarihe kayıt düşmüştür. Dеmоkrаsi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık görevi, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir ’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber