Vargün; Dağpınar, 4 yılda şahlandırdık

Vargün; Dağpınar, 4 yılda şahlandırdık

Dağpınar Belediye Başkanı Vargün dört yıllık yatırım ve çalışma programını açıkladı

Kars'ın Digor İlçesi Dağpınar Belde Belediyesi tarafından 2014 yılından bu güne kadar belde de altyapı ve sosyal alanların oluşturulması ile belde de taziye evlerinin kurulması gibi çalışmalar başarıyla tamamlandı.

Yapılan yaklaşık 4 yıllık yatırım çalışmaları ile belde de yapılacak olan asfalt çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ömer Vargün; "Ak Parti belediyesi göreve geldiği günden bu güne kadar belde de alt yapı anlamında büyük sıkıntılarımız vardı tamamını çözdük, sosyal anlamda gençlerimizin ve öğrencilerimizin kullanabileceği bir alan yoktu şimdi kapalı spor salonu halı sahamız ve bir çok spor dalını içerisinde barındıran büyük spor kompleksimiz var belde içerisinde ara sokaklarımızın tamamı taş parke ile kaplandı ancak 7 km. uzunluğunda belde yolumuz asfalt çalışması ile yenilenecek onun da çalışması bu yaz ayında sayın Bakanımız Ahmet Arslan beyin desteği ile bu yolumuzu da asfalt yapmış olacağız" dedi.

Başkan Vargün; "Beldemizde çok büyük su ihtiyacımız yaşanmaması ve sıkıntı olmaması için evlerde su sayacı uygulaması başlattık şuan çalışmalar başladı. Belde de her evin suyu çok cüzi miktar karşılığında vatandaşımıza sunulacak. Buradaki amacımız beldemiz hızla büyümekte vatandaşımızın da suyu israf etmemeleri açısından böyle bir çalışma başlattık. Dağpınar belediyesi olarak alt yapı anlamında yüzde 90 oranında çalışmalarımızı gerçekleştirmiş olduk" dedi.

Başkan Vargün konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belde de eğitim üst düzeye ulaşması anlamında da çalışma yapıldı çünkü nüfusumuz 3500 ün üzerinde ve beldemizde vatandaşlarımız ve bizler eğitime çok önem vermekteyiz. Biz göreve geldiğimizde ilk işimiz eğitim alanında çalışma başlattık, çünkü eğitim bir gelecektir düşüncesiyle eğitim bizim için bir gelecektir  bizim bu geleceğe sahip olabilmemiz için eğitimi de çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Biz beldemizde olmayan bir lise okul binası çünkü öğrencilerimiz taşıma sistemi ile eğitim görüyordu fakat taşıma sistemine kadar kaliteli ne kadar sağlıklı sonuç vereceğini güçlü bir şekilde masaya yatırarak hatta büyük şehir belediyelerinde yapılan daha iyi eğitim daha iyi çevre daha iyi yaşanılabilir olan Swot çalışmasını biz bunu Dağpınar belediyemizde de yaptık üniversiteden birkaç hocamızı davet ettik ve beldemizde bulunan bazı kanaat önderlerini cami imamlarımızı ve öğretmenlerimizi davet ettik bu konuyu enine boyuna konuştuk ve ilk olarak beldemize acil lise yapılması için önce dönemin Valisi Günay Özdemir ile görüşerek belediyemize ait eski bir bina ve arsasını Lise okul binasının yapımı için tahsis ettik ve lise binamızı açıp eğitime sunduk. Lise okulumuzu açtık ama sonraki şartlarda bizim daha güzel ve teferruatlı bir lise binasına ihtiyacımız oldu dönemin milletvekili olan ve şuan bakan olan sayın Ahmet Arslan’la görüştük projemizi bakanlığa sunduk projemiz bakanlıkta kabul görüldü ardından inşaat başladı ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim vermek hüzere hizmete girecek öte yandan Dağpınar beldemizde anasınıfı okulu yoktu yine sayın bakanımız Ahmet Arslan desteği ile anasınıfı okulumuzu da açtık imam hatip orta okulu için belediye binamıza ait bir bina vardı onu da milli eğitime tahsis ettik ve ardından imam hatip orta okulunda da öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürmekteler biz belde belediyesi olarak ilk önce eğitim diyerek çıktığımız bu yolda daha çok ve özellikle eğitim alanında büyük çalışmalar gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Digor