Türkiye’de Stadyumu Olmayan Kars 36 Spor Topbaşı Yaptı

Türkiye’de Stadyumu Olmayan Kars 36 Spor Topbaşı Yaptı

Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum, “Kars’ta bir stadyumun olmaması Kars’ın ve taraftarların kanayan yarasıdır. Özellikle kulüp yöneticileri olarak bizler ve burada top oynayan futbolcular büyük zorluklar yaşıyoruz.”

TACETTİN DURMUŞ

2023 – 2024 Futbol Sezonunda Bölgesel Amatör Lig (BAL) Liginde 3’üncü Lig’e çıkma mücadelesi verecek olan Kars 36 Spor, ilk antrenmanına çıktı.

Kars 36 Spor takımı, Türkiye’de stadyumu olmayan tek il olma özelliğini taşıyan şehirde, maçlarını oynayamayacağı eski Kars Stadyumunun atletizm pistinde çimlere ürkek adımlarla çimlere basmamaya özen göstererek alınan özel izinle ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Görünüşte; İstanbul’daki 3 büyük takımın sahip olduğu futbol oynamaya son derece müsait stadyumlarının çim zemine sahip olan eski Kars Şehir Stadyumunda, daha önce alınan karar gereği futbol maçları oynanamıyor.

Şehrin takımı olan Kars 36 Spor, şehirde stadyum olmadığı için maçlarını Kafkas Üniversitesi Prof.Dr. Abamüslüm Güven stadyumunda zorlu kış şartlarında sentetik zemin üzerinde oynuyor.

Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum, “Kars’ta bir stadyumun olmaması Kars’ın ve taraftarların kanayan yarasıdır. Özellikle kulüp yöneticileri olarak bizler ve burada top oynayan futbolcular büyük zorluklar yaşıyoruz. Yani sentetik bir sahada oynamakla şu çim sahada oynamanın arasında dağlar kadar fark var. Bunu en iyi futbol oynayanlar biliyor. Yani şurada oynayacağınız her maçın bize bir avantajı var aslında. Bu avantajı değerlendirmemiz lazım ama maalesef Kars gibi büyük ve değerli bir şehrin kendine ait bir şehir stadı olmayışı bizi gerçekten üzüyor. Stadyum, futbolda başarı için büyük etken aslında. Şehir merkezinde olan bu stadyumda sahaya çıkacak olan takım her maça 1-0 önce başlamak demektir. Çim zeminde oynamanın avantajları başkadır. Kazanmak için bunların hepsi birer etken ve sebeptir. Dolayısıyla bir an önce bu stadın Kars 36 Spor’a ve diğer amatör takımların kullanımına açılması gerekiyor. Tabii ki burada atletizm yapılıyor olabilir ama atletizm koşuları vesaire bu oyunların yapılabileceği bir statta dönüştürülebilir. Hatta burada hem atletizm hem futbol oynatılabilir. Bunun örnekleri başka şehirde var. Bir an önce biz Kars'ın önde gelenlerinden, vekillerinden, Sayın valimizden, kısacası Kars’a değer veren, Ankara’daki büyüklerimizden, Spor Bakanlığımızdan bir an önce buranın futbol oynamaya müsait hale getirilmesini talep ediyoruz ve bunu istiyoruz” dedi.

KARSLI İŞ ADAMLARINA DESTEK ÇAĞRISI

Özellikle Kars dışında yaşayan işadamlarına da Kars 36 Spor’a destek çağrısında bulunan Başkan Ali Uçum şunları söyledi:

“2023 – 2024 futbol sezonu çalışmalarımız bugün itibari ile ilk antrenman ile başladı. Ben birkaç gündür Ankara ve İstanbul’da Karslı iş adamları ile bir araya geldim. Tabii ki Kars 36 Spor’a destek vermek adına olumlu yaklaşan çok iş adamımız ve dernek başkanlarımız da oldu. Tabii geçmiş dönemlerde yaşanan bazı olumsuz olaylardan dolayı destek vermek isteyen insanlar, işadamları ve dernek başkanları var. Ama tabi bizim projelerimiz ve yapmak istediklerimiz belli. Kars 36 Spor’u gerçekten samimi bir şekilde 3 Lig’e çıkarmak için uğraştığımızı bilenler, anlayanlar bizi tanıyanlar destek vermek istiyor ve veriyorlar. Tabii ki bu yeterli mi? Değil. Ülkemizde yaşanan ekonomik koşullara göre geçen yılla bugüne baktığınız zaman çok ciddi bir bütçe artışları oldu. Bütün takımlar için geçerli bir olumsuzluklar yaşanıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık olarak 4 kat daha yüksek bir bütçeyle lige başlamak zorundayız. Bu tabi bir kişinin sermayesi ile dönecek bir mecra bir alan değil. Dolayısıyla camia olarak, şehir olarak, Karslı iş insanları olarak bu takıma sahip çıkılması lazım. Ben Karslıyım diyen Karslı olmasıyla onur duyan, gurur duyan kim varsa samimi bir şekilde stadyumu olmayan takımlarına destek vermeye davet ediyorum”

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-5.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-6.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-7.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-8.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-1.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-2.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-3.jpg

karsta-kars-36-spor-topbasi-yapti-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber