TRT Kars Verici İstasyonunda Nöbet Değişimi

TRT Kars Verici İstasyonunda Nöbet Değişimi

TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 5 istasyondan birisi olan Kars Toptepe TV-FM Verici İstasyonunda 10 günde bir değişen nöbet değişimi ağır kış koşullarında devam etti.

1978 yılında kurulan 2366 rakımdaki TRT Kars Verici İstasyonu; Kars-Iğdır karayolu Handere mevkiindeki Borluk köyü tepesinde bulunuyor. TRT yayınlarının kesintisiz sağlanması için 3 vardiya şeklinde nöbet tutuluyor. 10 günde bir gerçekleştirilen nöbet değişimleri tüm olumsuz hava koşullarına rağmen kesintisiz sürdürülüyor.

Bugün de nöbet değişimi TRT’nin sağladığı paletli araçla yapıldı. 4 kilometrelik karla kaplı araziyi aşarak Borluk köyüne gelen paletli araç nöbet değişimin ardından aynı yolu tırmanarak vericilere ulaşıyor.

Vericilere varıldığında bizleri buz tutmuş çam ağaçları, metrelerce yüksekliğindeki yar yığınları karşılıyor. Görevlerini titizlikle yürüten TRT personelleri tüm olumsuzluklara rağmen gerekli bakım ve temizlik işlerini yaparak alanı aksaksız hale getiriyorlar.

Güvenlikçi Mahmut Özdemir ile nöbeti devralan Teknisyen Tahsin Kuran hemen işe koyularak önce paletli aracı garaja aldılar ardından da yanlarında getirdikleri 10 günlük erzakları binaya taşıdılar. Makara sistemiyle 3. Kata çıkarılan malzemeler yerleştirildikten sonra yayın odasına giderek gerekli kontrolleri sağladılar. Gözlerini yayından ayırmayan ve sürekli kontrollerini yapan TRT ekibi bir yandan da tamir masasında çalışmalarını sürdürdüler.

Kar, kış, kıyamet, tipi, boran dinlemeden büyük bir fedakarlıkla çalışan TRT ekibi, kendilerine sağlanan barınma alanlarında evlerindeymiş gibi rahat bir ortamda dinleniyorlar.

trt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(5).jpgtrt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(6).jpgtrt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(7).jpg

trt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(1).jpgtrt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(2).jpgtrt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(3).jpgtrt-kars-verici-istasyonunda-nobet-degisimi-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber