Toraman’a sorduk: “Neden 26 aday  adayı?”

Toraman’a sorduk: “Neden 26 aday  adayı?”

Lider Haber Ajansı, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçiminde neden 26 aday adayının başvuruda bulunduğunu CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman’a sordu.

Tacettin DURMUŞ - Turgut KAYA 

Toraman, “Birbirinden kıymetli aday adayı 26 yol arkadaşım, ellerini ve gövdelerini taşın altına koyarak ve tüm gücümüzle bu duruşa karşı mücadele edeceği  için ve yerelde ilimizin sorunlarını çözmek için aday adayı oldular.” Dedi.  
Cumhuriyet Halk Partili olmanın yürek işi ve emek işi doğunu dile getiren Başkan Toraman, “Biz emeğiz ve ne mutlu ki Atatürk Türkiyesi'nde, Atatürk'ün ilkeleri ile daima aydınlığın yolundayız ve hep beraber bir olarak kazanacağız bundan hiç kuşkum yok 3 yıldan beri sahada İl Yönetim kurulumuz  ilçe örgütlerimiz, kadın ve Gençlik Kollarımız, il genel meclisi Üyelerimiz ve Belediye meclisi üyelerimizle  ilimizin ,ilçelerimizin sorunlarına çözüm odaklı yürüttüğümüz çalışmalarda halkımızın desteği ile 21 yıllık AKP iktidarına son vereceğiz. Bunu partimize artan teveccüh, halkımızın gösterdiği ilgi ve destekle görüyoruz. Millet ittifakımızın kadrolarıyla İlimizde 13.Cumhurbaşkanlığı seçiminde en az yüzde 70 in üzerinde bir oy alarak Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na kaktı ve 2 milletvekili çıkararak ülkemize ve  ilimize, hizmet etmenin onurunu yaşayacağız. Bugünden sonra bütün üyelerimizi ve geleceğinden kaygı duyan dostlarımızı aydınlık günlere sayılı günlerde omuz omuza mücadele etmeye davet ediyorum.” Şeklinde ifadeler kullandı.
14 MAYIS'TA UMUTLAR YENİDEN YEŞERECEK
14 Mayıs'ta umutların yeniden yeşereceğini de söyleyen CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ayrıca şu ifadeleri kullandı: 
“İnsan onuruna aykırı yaşam koşullarını vatandaşlara reva gören, yoksulluktan, ranttan, adaletsizlikten beslenen, ekonomik ve sosyal hakları yok sayan ,vatandaşlarımızın haklarını teslim etmeyen anlayışı kabul etmiyoruz.
Açlığı, sefaleti, yokluğu, yoksulluğu ,işsizliği ve güvencesizliği sona erdirecek, hak temelli politikalar ve herkesi koruyan bir sosyal devleti inşa etmek için yola çıktığımız bu günlerde;
14 Mayıs'ta umutları yeniden yeşerterek ,milletimize nefes aldıracak güçlü parlementer sistemi millet ittifakı ile inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadele arkadaşlarıyla kurdukları TBMM'ni yeniden hizmet odaklı yönetimin merkezi haline getirme, hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etme,barış,üretim, adaletle paylaşma,  demokratikleşme, herkesin yasalardan eşit yararlanacağı, tüm yönetsel alanlarda torpilin, yoksulluğun, yolsuzluğun  ve işsizliğin ortadan kaldırılması mücadelemizde elini ve gövdesini taşın altına koyan aday adaylarımız Kars'ın sağlık, eğitim, turizm, çevre, doğa, tarım, hayvancılık, kültü, sanat  işsizlik ve sosyo ekonomik sorunlarını  çözmeye hizmet etmek için neden aday oldular?  Sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Ülkemizde halkımızın büyük bir bölümü açlık sınırının altında yaşıyor,  vergiler vatandaşlarımızın sırtında, Mazot ,benzin, elekrik, dogalğaz, su telefon, kira, vs. gibi faturalar ödenemez oldu, mutfaklarımız yanıyor…
GENÇ İŞSİZLİĞİ ÇİĞ GİBİ BÜYÜTTÜNÜZ
Hayvancılığı ve buna bağlı olarak süt ürünlerini zora soktunuz, Çiftçinin üretimini yeterince  destekleyemediniz. Soğanı, patatesi, buğdayı, samanı ithal ettiniz. Eğitim sistemini değiştirerek, ilimi arka planda bırakıp çocukları, gençleri tarikat eline bıraktınız. Vatandaşı ayrıştırarak, ötekileştirerek, belediyelerin vereceği hizmetleri engelleyerek adaletli davranmadınız. Sizden olmayan belediyelere hizmet etmeleri için kaynak kullandırmadınız, bir çok belediyelerde kayyum atayarak keyfi yönetim sergilediniz.
ADALETİ KENDİNİZE GÖRE ŞEKİLLENDİRDİNİZ!
Adaleti kendinize göre şekillendirerek, haber özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü engelleyerek ülkeyi kendinize göre  yönettiniz. Ülkede mültecileri vatandaştan öte tuttunuz, ülke güvenliğini görmezden geldiniz, önemli kurumları,  fabrikaları yabancılara sattınız. Liyakatsiz kadrolarla ülkeyi yönetmeye devam ediyorsunuz. Depremde zarar gören vatandaşlarımız çadırlarını kendi paralarıyla alarak yaşamaya çalışıyor, onları aç  ve açıkta  bıraktınız. Devlet Kurumlarına kilit vurdunuz, bilgi almayı önlediniz. Batan ekonomide artık yabancıya konut ve vatan toprağı satmayı son çare olarak görüyorsunuz. ‘Kanal İstanbul’ diyerek Katar’a toprak satıyorsunuz. Bunun dışında Mısırlı, Ürdünlü Suudi Arabistanlı İsrailli, Yunanistanlı göçmenlere belli miktarda döviz karşılığında düşünmeden vatan topraklarını satarak vatandaşlık veriyorsunuz. Lafa geldiğinde “yerli ve millilikten" bahsedenler, vatan toprağını talan ettirenler, ormanı, yeşili, kadını, çocuğunu koruyamayanlar ülkede çoğalmışsa ve hatta ittifak halindeyse, deprem ve sel felaketlerinde halk sesini duyuramıyor ,yok sayılıyor ve konuşmalarda aşağılanıyorsa; bunun cevabı 14 Mayıs’ta”

toraman’a-sorduk-“neden-26-aday--adayi”.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika