Toraman, Kars'a Tohum Desteği Yok

Toraman, Kars'a Tohum Desteği Yok

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Dünyayı kasıp kavurun Koronavirüs belasından sonra AK Parti Hükümetinin, çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için tohumda % 75 hibe desteğinin Kars’a gelmediğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman yaptığı açıklamada, “Değerli çiftçilerimiz, kıymetli muhtarlarımız; İlkbaharın gelmesiyle birlikte il ve ilçe köylerimizde başlayan ekim kapsamında, ülkemizin de içinde olduğu dünyayı doğrudan etkisi altına alan Koronavirüs  belasından  devletimizin kurumlarının sağlık bakanlığı, sağlık emekçilerinin ve kamu görevi yapan çeşitli kurumlar aracılığı ile mücadeleyi sürdürürken diğer taraftan da yaşamak için üretim politikalarımızı hayata geçirerek, ulusça kendimize yetecek ürünlerin ekimi için önemli tedbirler almalıyız. Elbetteki diğer alanlarda bu tedbirler alınıyordur. Ancak 21 İlde tarım bakanlığımızın basın yoluyla açıklamalarında çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için belirli tohum ekimlerinde %75 hibe desteği uygulayacağız projesi bölgemizde ve ilimizde heyecan uyandırmıştı. 

Ancak il ve ilçe tarım müdürlüklerine müracaat eden, soran muhtar ve çiftçilerimize herkese tohum dağıtılması gibi bir proje yok. Bu proje zaten ekim yapacak çiftçiler için uygulanmıyor, ilave ekimler için varsa yazlık çeşitlerle ekim yapacağız ve boş kalan, nadasa bırakılmış ekilmeyen arazilerin değerlendirilmesi için şayet uygun tohum bulursak uygulayacağız denilmektedir. 

Bizler ilimizin temel geçim kaynaklarının %80 oranında tarım ve hayvancılık olduğunu biliyoruz. Tohum, ilaç mazot ve gübre fiyatlarının pahalılığı nedeniyle çiftçilerimizin zorlanacağını görmekteyiz Ayrıca hayvan yetiştiricilerimiz 2019 buzağı paralarını da alırlarsa ekimde ve hayvanlarını meraya çıkaracakları zaman rahatlayacaklardır. Sayın tarım bakanlığımızın bu konuya duyarlılığını bekliyoruz,” dedi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber