Toraman “Aynalı Köşk, Kars Belediyesine İade Edilsin!”

Toraman “Aynalı Köşk, Kars Belediyesine İade Edilsin!”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, bugün şehrin gündemine oturan Aynalı Köşk’ün satışı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Tacettin DURMUŞ

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, bugün şehrin gündemine oturan Aynalı Köşk’ün satışı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Başkan Toraman yaptığı açıklamada, “Böylesi önemli kültür ve tarihi değerin gelecek kuşaklara hizmet vermesi gereken bir yapının satışının durdurularak, toplumcu hizmet odaklı çalışma ortamına devam etmesi için Kars Belediyesine sosyal donatı kültür merkezi olarak hizmet vermesi sağlanmalıdır.” Dedi.

CHP Kars İl Başkanlığı olarak bu konuda yapılacak katkı konusunda üzerlerine düşen görev ne ise yapmaya hazır olduklarının da açıklamasında belirten Toraman şunları söyledi:

“Aynalı Köşk’ün bir temizlik şirketleri adı altında hizmet veren ve Kars Belediyesine hizmet ettiğinin karşılığında dönemin Belediye başkanı Murtaza Karacanta tarafından ödenmeyen borç karşılığında bu şirketlerce başlatılan icra işlemleri sonucunda açık artırma yoluyla satışı onaylanmıştır. Kars'ın en değerli tescilli tarihi yapısı Aynalı Köşk eski belediye başkanlarımızdan Naif Alibeyoğlu tarafından satın alınarak restorasyonu yapılan ve bir kültür zenginliği olarak sanat merkezi olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştu.

Karaçanta' nın 2019 seçimlerini kaybetmesinin ardından HDP’li belediye başkanı Ayhan Bilgen tarafından şirketlere karşı dava açarak taşınmaz tarihi ve kültürel değeri önemli olan bu Köşkü Kars belediyesinde kalması için önemli ölçüde mücadele etmiştir. Kars belediyesi kayyuma devredildikten sonra Sayın vali ve belediye başkan vekili Türker Öksüz tarafından yeniden restorasyonu yapılan Aynalı Köşk bilgi evine dönüştürülmüş ve öğrencilerimize ve gençlerimize rahat ve ferah bir ortamda ders çalışma yeri olarak hizmet vermekteyken tekrar icra yoluyla satışının gerçekleştiğini basından öğreniyoruz. Böylesi önemli kültür ve tarihi değeri gelecek kuşaklara hizmet vermesi gereken bir yapının satışının durdurularak toplumcu hizmet odaklı çalışma ortamına devam etmesi için Kars Belediyesine sosyal donatı kültür merkezi olarak hizmet vermesi sağlanmalıdır.

Bu konuda Sayın il valimize parlamentoda ilimizi temsil eden milletvekillerimize önemli sorumluluk düşmektedir. Bizlere de bu konuda yapılacak katkı konusunda üzerimize düşen görev ne ise hazır olduğumuzun bilinmesini isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika