Tekin, “İcralık araçların satışı mafyanın eline bırakılmasın!”

Tekin, “İcralık araçların satışı mafyanın eline bırakılmasın!”

CHP’li Gürsel Tekin uyardı: “Adalet Bakanından süreci şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesini talep ederek açıklamasında şu hususlara değindi:

Tacettin DURMUŞ

Adalet Bakanlığı'nın, 1 Kasım'da uygulanmaya koyacağı yedieminlerde bulunan hacizli malların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan düzenlemenin sevindirici olduğunu belirten CHP’li Tekin, iktidara: “Sakın ha! Bu araçları ekonomiye kazandıracağız derken, yandaşlarınıza kazandırmayı aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.

CHP’li Gürsel Tekin uyardı: “Adalet Bakanından süreci şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesini talep ederek açıklamasında şu hususlara değindi:

“Uzun süredir gündeme getirdiğim ve takipçisi olduğum icralık araçların otoparklarda çürümesi sorununun ele alınması memnuniyet verici. Türkiye'de 24 milyon 750 bin motorlu araç bulunuyor ve bunların 5 milyondan fazlası satılamaz, 2 milyondan fazlası da icralık vaziyetteydi. Öncelikle belirtmeliyim ki, yapılacak düzenleme adaleti sağlamanın yanı sıra toplumsal çıkarları da gözetmelidir. Adalet, denge ister ve bu dengeyi sağlamak, her iki tarafı da korumak anlamına gelir. Adalet Bakanlığı’nın bu süreçte tüm tarafların haklarını ve çıkarlarını korumak da ki gayretin hayati önem taşıdığını düşünmekteyim.
Bu düzenleme, yediemin otoparklarında bulunan ve birçoğu üstünde satılamaz kaydı olan araçların elektronik ortamda satılabilmesini mümkün kılacak. Doğal olarak ekonomik canlılığı artıracak, ancak aynı zamanda bazı endişelere de yol açmaktadır. Özellikle yüksek sayıda aracın aynı kişilere satılmasının önüne geçilmesi ve şeffaf bir satış sürecinin işletilmesi konularında hassasiyet gösterilmelidir. Daha önceki deneyimler, iktidarın halkın yararına yapıyoruz iddiasının sık sık pratikte farklı sonuçlar doğurduğunu göstermektedir. Bu nedenle, bu araçların ekonomiye kazandırılması sürecinin şeffaf ve adil olması gerekiyor.” dedi
Bu düzenlemenin pratik uygulanması sırasında, belli sayının üstünde araç alımını engellemek gibi bazı sınırlamaların getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Tekin, “satışların açık ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak önlemlerin alınmasının kritik olduğuna inanıyorum. Bu alanda tekel oluşturmuş bazı firmaların ve kişilerin haksız kazanç elde etmelerinin önüne geçilmesi için ivedilikle önlemler alınmalıdır. Yapılan ihalelerin şeffaflığı noktasında gözümüz iktidarın üzerinde olacak.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika