Taner Toraman, CHP’den Kars Belediye Başkan Aday Adayı

Taner Toraman, CHP’den Kars Belediye Başkan Aday Adayı

CHP’den Kars Belediye Başkan Aday Adayı Taner Toraman, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kars’a ve Karslıya hizmet için aday olduğunu söyledi,

“CHP’ de 1950’lerden bu yana her kademesinde görev almış bir ailenin bireyiyim. Yaklaşık 3 yıldan fazladır sizlerin onurlu oylarınızla da partimizin kurultay delegesi olarak hizmet etmekteyim.” diyen Toraman, “Siz değerli yol arkadaşlarımla birlikte üye sorumluluklarım ölçeğinde üzerime düşen siyasi sorumluluklarımı yerine getirdiğimi düşünüyorum. Hiçbir bahane üretmeden her seçim döneminde  partimizin ve adaylarımızın yanında parti disiplini içerisinde  sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinin hayat bulma mücadelesine aktif olarak katkı koydum.” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI KENT BİLİNCİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Toraman,  “Ülkemizde 2019  Mart  yerel seçimlerinde ilimize  partimizden belediye başkanlığı görevine aday adayı olmaya karar verdim.  Bu kararım birlikte sağlıklı kent bilincini, demokratik ve çözüm odaklı sosyal belediyecilik anlayışının yani kısaca birlikte üreten, birlikte yönetilen halk belediyeciliği anlayışını ekip mücadelesiyle yapmak istediğimiz olan kararımızı sizlerle,  yol arkadaşlarımla ve değerli basınımız  aracılığı ile Kars halkıyla paylaşmak istedim.” dedi.

BELEDİYECİLİK SOSYAL DEMOKRATLARIN İŞİDİR

Kentin sorunlarına da değinen Toraman, “İlimizin sorunlarını, bu sorunların bizlerin, sizlerin ve tüm halkımızın hayatını nasıl etkilediğini sizler gibi burada yaşadığım için biliyorum.  Belediyecilik hizmetlerini daha önce partimiz adına muhalefette olmasına rağmen yürüten büyüklerimizin imkanlar ölçeğinde gerek yer altı  hizmetleri ve gerekse yaratmaya çalışıldığı  istihdam ve sosyal belediyecilik anlayışı ile eksiklikler ve imkansızlıklara rağmen halkımız tarafından bilinmektedir.   Ancak  yaklaşık 20 yıldan fazla bir süredir iktidar belediyeciliği daha iyi hizmet eder iradesine saygı duyduğumuz  seçmen tercihimizle seçilenlerin ilimizi getirdiği nokta ortadadır.   Belediyecilik sosyal demokratların işidir. Sizlerden örgütümden ve genel merkezimizden bana görev verildiği taktirde ve Kars halkının da teveccühü ile; Kentimizin en öncelikli sorunu olan her seçim döneminde sosyo-kültürel farklılıklarını öne çıkaran anlayışları birlikte sevgi dilini kullanarak ortada kaldıracak, evrensel insan hakları ölçeğinde kardeşçe bir arada barış dilini ve hizmet anlayışını öne çıkaracağız. Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olarak çözüm odaklı sorgulanabilir, eşitlikçi, özgürlükçü ve katılımcı belediyeciliği hayata geçireceğiz.”

DEMOKRATİK YÖNETİM ANLAYIŞI

Bu ölçekte Kars’ın özelliklerini ve önceliklerini bildiğini ifade eden Toraman, “Yaşanabilir sağlıklı kent  bilincini sağlamak için ekibimizle ve halkımızla eğitim, çocuk, üniversite, alt ve üst yapı, engelsiz yaşam, veterinerlik hizmetleri,ekonomi, kültür- sanat, spor, çevre, turizm, sağlık, sanayi, sosyal yaşam ve demokratik yönetim başlıkları altında tespit ettiğimiz sorunları ve bu sorunların çözümü ile ilgili projelerimizi hazırlayarak halkımızın hak ettiği hizmet anlayışını yerine getirmek için tüm sivil toplum girişim gruplarıyla el ele çalışacağız.” diye konuştu.

HER ŞEY KARSLI HEMŞERİLERİMİZİN MUTLULUĞU İÇİN YAPILACAK

“-Her şey Karslı hemşerilerimizin mutluluğu için yapılacaktır.

-Her faaliyette yurttaşlarımızın katılımı sağlanacak, onlarla birlikte tartışılacak ve uygulamaya ondan sonra karar verilecektir.

-Katılımcı ve şeffaf belediyecilik esas alınacak, yurttaşlarımız  yönetim paydası olacaktır.

-Her semte bir belediye semt evi açılacak,  bu semt evlerinde öğrencilere ücretsiz kurs verilecek, taziyeler, nişan ve sünnet yemek törenleri burada ücretsiz yapılacaktır.

-Kadınlarımız sosyal ihtiyaçları için dışarı çıktıklarında çocuklarını emanet edecekler. Gençlere ve kadınlara beceri kursları açıp para kazanma olanakları sağlanacaktır. Belediyeye ödenen vergilerden elde edilen kaynakla yaşlılara ve engellilere bakım ve temizlik hizmetleri verilecektir.

-Yoksullara sosyal  yardımlar onların onurunu incitmeden yapılacak ve aş evi uygulaması sağlanacaktır.

-Semt kapalı pazarları yapılacak yurttaşlarımızın kendi ürettikleri malların pazarlanması sağlanacaktır.

-Her semte oyun alanları, parklar yapılacak, halkımızın ihtiyaç duyduğu dinlenme mekanları hayata geçirilecektir.

-Her semtte muhtarlık binaları aynı estetik ve tipte hizmete sokulacak, halkımızın hizmetleri buradan takip edilecektir.

-Belediye sağlık poliklinikleri ve gezici sağlık hizmetleri halkımızın hizmetine ücretsiz sunulacaktır.

-Hayvan koruma barınakları disipline edilecektir. Çevre yollarına takip merkezleri kurularak tedbir alınacaktır.

-Üniversitemizin ve gençliğimizin öncelikleri dikkate alınacak ulaşımda ucuz akbil kart hizmeti uygulaması sağlanarak, üniversite öğrencilerimizin mağduriyeti önlenecektir.

-Tiyatro salonları, yüzme havuzları, koşu- yürüyüş yolları yapılacak ve  geri dönüşüm kutuları  yapılarak kazanım sağlanacaktır.

-Yurttaşın bütçesine uygun uzun vadede ödeyeceği sosyal konutlar yapılacaktır.

-Semt süper marketleri kurulacak üreticiden tüketiciye doğrudan ucuz satış yapılacaktır.

-Çocuklarımızı stresten kurtularak sosyal hayatını kolaylaştıracak kapalı oyun  ve eğlence merkezleri kurulacaktır.

- Tarım ve hayvancılığın gelişmesine ve istihdam yaratmada kooperatifleşerek üretime öncülük yapılacaktır.

-Şehrimizin en temel insani sorunu olan  temizlik bakım merkezleri kurulacaktır.

-Kaşar, bal ve kaz festivaller düzenlenecektir.

-Belediye kültür sanat merkezi kurularak gençlik festivalleri aşıklık ve halk ozanları festivallerinin yürütülmesi sağlanacaktır.

-Ulaşımı kolaylaştıracak trafik ışıklandırma sistemleri, park sorununu rahatlatacak kapalı ve açık oto parklar yapılacaktır.

-Kültürel mirasımızın korunması kültür ve film festivallerinin yapılması ve kentimize kazandırılması sağlanacaktır.

-Turizmi gelire dönüştürecek Kars Çayı’nın, Eskişehir örneği gibi planlanması hizmete sokulacak, konaklama evleri yapılarak  turistlere ucuz ve kaliteli hizmet sağlanacaktır.

-Sarıkamış kayak merkezi, Ani Ören yeri, Kars Kalesi ve diğer tarihi mekanlara ulaşım hizmetleri ücretsiz sağlanacaktır.

-Ucuz ve sağlıklı hizmet veren üniversite öğrencilerinin barınacakları yurt, durumu iyi olmayan öğrencilere STK’ larla işbirliği içerisinde ücretsiz bursların verilmesi sağlanacaktır.

-Kars sanayi esnaflarının durumu içler acısı alt yapı sağlık hizmetleri, banka, lokanta vs. gibi hizmetlerine acilen çözüm üretilecektir.

Özetle;   halkımız bu hizmetlerden daha fazlasına layıktır. Biz ekip olarak buna hazırız.. Başarabiliriz. Sizler ve genel merkezimiz  ve halkımızda yetki verir ise hizmet etmeği onur sayarız. Kentimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz rantçı değil üreten, bölüşen, paylaşan halkçı belediyeciliğe talibiz. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.”

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber