SPORCU BAŞKAN

SPORCU BAŞKAN

Evet siyasi yönü gibi sportif yönüde çok renkli…

Naif Alibeyoğlu Karsspor’u amatörden alıp, 2’inci lige çıkaran isim!

Uzun yıllar amatörden profesyonel lige çıkamayan Karsspor, Naif Alibeyoğlu’nun Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yeni bir sayfa açtı. Önce amatörden 3. Lige çıkan Yeşil Bayazlı ekip, aldığı başarılı sonuçlar ve dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun da destekleriyle 2. Lige çıktı. Kars tarihinde Karsspor ilk kez 2. Lig heyecanını Başkan Alibeyoğlu ile Karslılara tattırdı.

Naif Alibeyoğlu’nun belediye başkanlığını kaybetmesiyle birlikte Karsspor da çok hızlı bir şekilde düşüşe geçti. İşi bilmeyenler, yanlış yönetim ve alınan üst üste kötü sonuçlar Yeşil Beyazlı ekibi önce tırnaklarıyla söke söke çıktığı 2. Ligden etti. Ardından da 3. Ligden amatöre düşürdü.

Sporu bilmeyen yönetimlerim Karsspor hezimeti ağır oldu geçen süre içerisinde Karsspor bir türlü istediği ve hak ettiği yere çıkamadı.

Halen amatör kümede mücadele eden Kars 36 Spor ise Karsspor’un küllerinden doğan bir takım, yok olan bir takımın yeniden var olma mücadelesi ise yetersiz.

Çünkü Naif Alibeyoğlu gibi hiç kimse Kars’ın sporunu sahiplenmedi ve Gençleri spora yönlendirmedi.

Gelen gideni aratır misali önce Karsspor’dan destekler çekildi. Kimse sahip çıkmadı Kars’ın sporunu  görmezden gelerek tarihin karanlığına gömdüler.

Suçlu kim peki! Tabi bizler, Karslılar…

Değerlerimize sahip çıkmadık. Karsspor’a sahip çıkmadığımız gibi…

Önce şuan da ve geçmişte Karsspor’un bütün başarılarında hak sahibi, sporcuları Karsspor’a kazandıran sporun emektarı İsmail Bedel hocayı Kars’tan uzaklaştırdık. Zaten onun gitmesiyle birlikte spor, daha doğrusu futbol da bitmiş oldu. Çünkü birinci lige sporcu gönderen Kars, dışardan sporcu transfer etmeye başladı. Gelen sporcular da sadece alacakları paraya baktılar. Yani Kars onların umurunda olmadı.

Ardından da özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının bir çoğu mevcut spor kulüplerini kapatarak adeta gençleri spordan uzaklaştırdı ve bunun yıkımını halen yaşıyor Kars, spora destek yok, Sporcu yetiştirecek antrenör yok, olanların da önü kesilmiş ve Kars’ın sporu da amatörden öteye gidememiş…

Bundan dolayı Kars’a yürekli, özellikle sporcu başkan lazım bunun adı da alternatifsiz Naif Alibeyoğlu…

Aksi takdirde Karsspor hep yerinde sayar ve bir arpa boyu yol alamaz...

 

SPOR ANALİZ

IŞIK ÇAPANOĞLU

TSYD KARS TEMSİLCİSİ

 

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor