Serhat Boyları Sarıkamış Şehitleri için nöbette

Serhat Boyları Sarıkamış Şehitleri için nöbette

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve Karsspor taraftarları Sarıkamış Harekatının 102. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Allah-u Ekber dağlarının eteklerindeki tören alanında eksi 25 derecede gece nöbeti tuttu.

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız ve Karsspor taraftarları Sarıkamış Harekatının 102. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Allah-u Ekber dağlarının eteklerindeki tören alanında eksi 25 derecede gece nöbeti tuttu.

Tören alanında kurulan çadırların etrafında ateş yakan grup, hava sıcaklığının sıfırın altında 25 derece olarak ölçüldüğü alanda Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerin bayraklarını açarak saygı nöbeti tuttu. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okudu, dua ve niyazda bulunuldu.

Kars Serhat Boyları Derneği Boyları Başkanı Muharrem Yıldız, “Sarıkamış Harekatının 102. yılında Serhat Boyları Derneği olarak şehitlerimizin huzurundayız. O dönemde verdiğimiz sözü tutarak nöbetimize devam ediyoruz. O zaman dedik ki ‘ecdat siz bu vatanı bize vatan etmek için burada canınızı verdiniz. Bağımsız yaşamamız için üzerinizde yazlık elbiseler vardı, açtınız, hastaydınız. Ama yüreğinizdeki iman vatan ve millet sevdası buralara kadar gelip buralarda şehit oldunuz. Sizleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 102 yıl önce nasıl emperyalist devletler birlikte Türk milletini tarih sahnesinden silmek istiyorlardı. O zaman karşınızda göğüs göğüse bir muharebe vardı. Ama bugün 102 yıl sonra tekrar aynı emperyalist devletler yine Türk milletini bertaraf etmeye ve Türk milletini diz çöktürmek için gayret içerisindeler. Ama sizler bize bir şey öğrettiniz; bu vatan için ölmeyi, bayrak ve din için ölmeyi öğrettiniz. Şu anda hazır vaziyette duruyoruz ve emperyalist devletlere ediyoruz ki ‘siz başaramayacaksınız, siz kaybedeceksiniz. İçimizde hain bulsanız da siz terör örgütleri kursanız da terör örgütlerini destekleseniz de kaybeden siz olacaksınız’ Çünkü aziz Türk milleti örgütlerle, fitneyle fesatla değil, kardeşçe, bir arada; Kürdü, Türkü Alevisi, Sunnisi hepsi bir arada; devletinin, milletinin ve seçilmiş iradenin yanında ve demokrasinin yanında yer alarak mücadele etmeye hazırdır. Sizlerden korkmuyoruz. Sizler kaybedeceksiniz ve millet olarak biz kazanacağız. O günkü kahraman ecdat buraya gelirken üzerlerinde yazlık elbiseleri vardı -40 dereceleri görmüşlerdi. Onlar soğuğa dayanamadı ve çetin kış şartlarında burada şehit oldular. Fakat biz burada üzerimizde kalın giysiler olmasına rağmen, yaktığımız ateşin etrafında ısınmamıza rağmen üşüyoruz. Ama üşürken de sizleri unutmuyoruz. Simdi sizlere minnet borçluyuz ve sizin açtığınız yoldan aziz millet devam etmeye hazırdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber