Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 954’üncü yıldönümü Sergisi

Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 954’üncü yıldönümü Sergisi

Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 954’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisi açıldı. 

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (GAMP) önündeki bahçede karma fotoğraflardan oluşan Özgen “Dünden bugüne Ani” fotoğraf sergisinin açılışını Vali Rahmi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Başsavcı Mehmet Fatih Camgöz, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik yaptı. 
Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 954’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Tabi Türklerin Anadolu’ya girişi ve bin yıldır bu topraklarda yaşıyor olması, hem geçmiş tarihimiz açısından, hem de gelecek nesiller açısından çok önemli. Türkiye Cumhuriye Devleti’nin bugün ki, yaşamış olduğu bu süreçleride göz önüne aldığımızda bu topraklarda yaşamanın maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz. Bu topraklarda yaşamak yüklü maliyet istiyor. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ondan önce Osmanlı İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu bunu kanla, gözyaşı ile ödemiştir” dedi. 
Doğan, “Bugün ülkemize uluslarrası arenadan yapılan saldırılarda bunu gösteriyor ki, bu topraklarda yaşayabilmek için güçlü olmak lazım. Onun için evletlarımızı iyi yetiştirmemiz lazım. Ekonomik olarak güçlü olmamız lazım. Ve bu toprakları gelecek nesillere, atalarımızın bize devrettiği gibi devretmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dünden daha güçlüdür. İnşallah gelecekte de daha da güçlü olacaktır. Bu topraklarda bu millet ilelelbet yaşayacaktır. Bunun için toplumun herkesimi bütün imkanları seferber etmesi lazım. Bu toprakların bedelini ödeyen şehitlerimizin ruhu için, onların hatırası için bu fedakarlığı için bunu bu millet yine yapacaktır. Ve bu topraklar gelecek nesillere emanet edilecektir” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, sergi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. GAMP Konağı bahçesinde açılan fotoğraf sergisi hafta sonuna kadar ziyaret edilebilecek. 
1064 Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 954’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında kente çeşitli etkinliklerde düzenlenecek.

aw470307_04.jpgaw470307_05.jpgaw470307_06.jpgaw470307_03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber