Sarıkamış modern telesiyeji ile yeni kayak sezonuna iddialı girecek

Sarıkamış modern telesiyeji ile yeni kayak sezonuna iddialı girecek

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, yenilenecek mekanik tesisleri ve yapımına başlanan modern telesiyeji ile yeni kayak sezonuna iddialı girecek

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri Cıbıltepe’ye,her sandalyesi 6 kişinin oturacağı, ön kısmı rüzgardan camlı korumalı, bilgisayar donanımlı,77 sandalyesi ile saatte 3 bin kişi kapasiteli 2 kilometre uzunluğunda modern telesiyej yapılıyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy,telesiyejin yapılmasına katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 65. dönem hükümetinde UDH bakanlığı yapan ve şimdi Kars Milletvekili sayın Ahmet Arslan, Yunus Kılıç,eski milletvekili Selahattin Beyribey ve emeği geçen kurum ve kişilere ilçe adına teşekkür etti.

Kars Valiliği koordinesinde yapımına başlanan telesiyej sezona yetiştirilecek. Toksoy, Cıbıltepe Kayak Merkezinde alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, pistler bölgesinde yeni mekanik tesislere ihtiyaç olduğu için telesiyej yapımına karar verildiğini söyledi.

Başkan Toksoy, Sarıkamış’ta, özellikle kış turizminde yerli ve yabancı turistlerin her yıl katlanarak ilgi gösterdiği, bu manada gerek konaklama, gerekse pistler bölgesinde talepler doğrultusunda çalışmalar yapıldığını hatırlatarak,” Geçen yıl mekanik tesislerimizin yetersizliğini gördük Bu anlamda mekanik tesislerimizi rahatlatacak yeni ilave mekanik tesisler yapıyoruz. Kültür Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı'ndan alınan ödeneklerle, onların desteğiyle özel idaremiz burada ki mekanik tesisi ihale etti. Şuan da yapılıyor. İnşallah yeni sezona da yetişecek. ”dedi.

KAYAK SEVERLER ARTIK KUYRUKTA BEKLEMEYECEK

 Gelen misafirlerin, kayak severlerin soğuktan, rüzgârdan etkilenmesinler diye son teknoloji ile modern bir telesiyej yapıldığına dikkat çeken Toksoy, “Biz bu sene çok sayıda kayak sever, turist, misafir bekliyoruz. Artık tesisler de, istasyonlar da yığılma olmayacak. Çünkü kayakçı beklemeyi sevmiyor. Kayak kaydıktan sonra teri soğumadan tekrar zirveye çıkmak istiyor. Dolayısıyla biz kayak severlerin rahatlığı için bu tesisi inşallah yetiştireceğiz. Gelen kayakçılarımız Sarıkamış'ın Sarıçam ormanları içerisinde Dünya'nın en kaliteli kristal toz karının olduğu yerde keyifli ve huzurlu kayak yapsınlar diye onlara her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz. “diye konuştu. -

MASTER PLANI İLE YENİ MEKANİK TESİSLER YAPILACAK

Master planı ile yeni mekanik tesislerle Sarıkamış’ı çevreleyen dağları bir birine bağlayacaklarını ifade eden Toksoy, şunları kaydetti: “Kayak severler arttıkça biz de dağı ona göre planlıyoruz. Hatta dağın master planını yaptırıyoruz, yakında bitecek. Yeni pistler yeni mekanik tesisler ihtiyaç oldukça yapılıyor. Hatta diğer dağları da planlıyoruz. Master plan içerisine alıyoruz. Arkada Sıpkaç Dağı var. 3 bin rakımında ve onu da master planına dahil etmişiz. Karşı da Ağbaba, Balıklı Dağ var. Çamurlu Dağ ve Cıbıltepeyi birbirine bağlayacak mekanik sistem kuruyoruz. Onun için master planını hazırlıyoruz.”

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) başkan yardımcısı Semih Yılmaz’da, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, her geçen yıl daha da popüler hal geldiğini vurgulayarak, ”Geçen yıllarda gelen misafirlerden aldığımız en büyük şikâyetlerden biri telesiyejlerde çok sıra beklemekti. Yani telesiyejlerin yetersiz olduğu yönündeydi. Bazı pistleri kullanamadıklarını seçeneklerin az olduğunu söylüyorlardı. Şimdi yeni yapılan bu telesiyle bütün bu sorunlar ortadan kalacak. Kayak severler çok hızlı bir şekilde dağın zirvesine çıkıp istediği pistte kayağın keyfini yaşayacak.” diye konuştu. Kayak merkezinde, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ve toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom,1 snowboard pisti bulunuyor

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sarıkamış