Prof. Dr. Cevdet Bozkuş Köşe Yazıları ile Lider Haber Ajansı’nda

Prof. Dr. Cevdet Bozkuş Köşe Yazıları ile Lider Haber Ajansı’nda

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Bozkuş, Köşe Yazıları ile Lider Haber Ajansı’nda okurları ile buluşacak.

Tacettin DURMUŞ 

6 Şubat’ta 11 ilimizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından "Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Kars ve Sarıkamış'ın Depremselliği" Konferansı ile yerel ve ulusal basında da büyük ses getiren Prof. Dr. Cevdet Bozkuş, 1955 yılında Kars-Selim-Karahamza köyünde doğdu. İlkokulu bu köyde bitirdi. Orta ve Lise Öğrenimini Ankara-Gülveren Ortaokulu ve Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Bölümünden 1976 yılında Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.
1976 yılında MTA Genel Müdürlüğü, Enerji Hammaddeleri Dairesin Göreve başladı. 1986 yılı sonuna kadar çalıştığı bu kurumda Kamp Şefi, Başmühendis ve Bölge Müdür Vekilliği idari görevlerinde bulundu. Bu süre içerisinde görev aldığı projelerle ilgili kurumun arşivinde yer alan 9 adet teknik araştırma raporu bulunmaktadır.

15 Ekim 1986 tarihinde Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 1990 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktorasını tamamladı. 1995 yılında Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kadrosunda iken Doçent ünvanı aldı. 17 Nisan  2001 günü  Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesine Profesör olarak atandı. Atandığı tarihten sonra 27.11.2006 tarihine kadar  Kafkas Üniversitesi İİBF Fakülte Dekanlığı ve  Rektör Yardımcılığı idari görevlerinde bulunmuştur. 

Genel jeoloji, Tektonik, Jeomorfoloji ve Deprem Jeolojisi bilim dallarında yapmış olduğu araştırmaları ile ilgili makale, bildiri yayınları ve konferans sunumları bulunmaktadır.
Uluslararası dergilerde: 5 makale
Uluslararası sempozyumlarda: 6 bildiri 
Ulusal dergilerde: 15 makale 
Ulusal Sempozyumlarda: 9 bildiri 
Ulusal  Konferans: 6  
Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber