Patlayan Trafolar Kesilen Elektrikler Esnaf Ve Vatandaşları Mağdur Ediyor

Patlayan Trafolar Kesilen Elektrikler Esnaf Ve Vatandaşları Mağdur Ediyor

Kars'ın Kağızman ilçesinde yeni yapılan binaların çoğalması nedeniyle Enerji hatlarının yetersiz kaldığı , elektirik panolarının eski ve yetersiz olması kesintileri önlemeye yetmedi.

Ani elektrik kesintileri yüzünden her yıl onlarca kişinin elektronik eşyasının yandığı Kağızman’da, kesintiler yüzünden işleri aksayan esnaflar,  günü zararla kapattıklarını ancak bu mağduriyetlerinin ilgili kurum tarafından hiçbir önem taşımadığını söylediler.

Trafo Patladı, yangın köpükle söndürüldü

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ)’a ait, Hasan Acara Caddesindeki Trafo Merkezi’nde aşırı yüklemeden dolayı patlama meydana geldi. Ani patlama, çevrede paniğe neden oldu. 

Patlamanın etkisiyle panolarının arasındaki kablolar alev aldı. Yangının söndürülmesi için İtfaiyeye haber verildi ancak itfaiye gecikince,  olay bölgesinde bulunan elektrik arıza ve emniyet müdürlüğü ekipleri  yangını söndürdü.

Patlamadan yarım saat sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa bir süre bekledikten sonra tekrar geri döndü. Trafo merkezindeki yangın söndürüldükten sonra, TEDAŞ Müessese Müdürlüğü arıza ekipleri çalışmalara başladı. Patlama nedeniyle bazı mahallelerde yaklaşık 2 saat elektrik kesintisi yaşandı. Ekiplerin yoğun çalışmasının ardından elektrikler yeniden verildi ancak kesintiler ardı ardına devam etti. 

Esnaf zarar etti,

Kağızman'da sıkça yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle çok sayıda esnaf, günü zararla kapatıyor. Berberler, internet cafeler ve oyun salonları ile terziler ve daha birçok esnaf, iş, yapamaz hale geliyor.

Yaşanan mağduriyetin ve sorunun sürekli meydana gelişini sert bir dille eleştiren esnaflar, TEDAŞ’ın, gerekli önlemleri almadığını, sorun yaşandıktan sonra müdahale yaparak sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yasal yollardan haklarını arayacaklarını ve ilgili makamlara şikâyette bulunacaklarını dile getiren esnaflar: “Her yıl aynı sıkıntılar yaşanıyor. Son 2 yıldır kağızman ilçesinde binalar yapıldı aşırı binalar yapılınca elektirik trofoları yetersiz kaldı,

Yetersiz kalan elektirik panoları aşırı yüklenme nedenınden dolayı patlıyarak yanıyor ve sürekli elektiriklerimizde kesiliyor, buna bir önlem alınsın.Her elektirik kesintisinde mağdur oluyoruz TEDAŞ yetkililileri Olası arızalarda da devreye girecek ikinci bir sistem bulunmalı” diyerek tepkilerini dil getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman