Özbey, “Seçilirsem, milletvekili maaşımla öğrencilere burs vereceğim”

Özbey, “Seçilirsem, milletvekili maaşımla öğrencilere burs vereceğim”

CHP Kars Milletvekili Aday Adayı Ersin Özbey, düzenlediği basın toplantısında seçilmesi durumunda, milletvekili maaşının üçte biri ile öğrencilere burs vereceğini söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Partisinin Kars İl Başkanlığında gazetecilere açıklamada bulunan Özbey, kuracakları ‘Ortak Akıl Platformu’ ile hazırlayacakları raporları düzenli olarak basına ve kamuoyuna duyurduktan sonra, Yüce Meclis’te çözüm arayacaklarını da dile getirdi.

21 yıllık AKP iktidarının, sömürü düzenine dayanan politikalarına, devlet kadrolarında örgütlenmiş gericiliğe, yapılan adaletsizliklere karşı dik duruşları ile mücadele verdiklerini de açıklamasında belirten Özbey, “Biz, koltuklardan güç almıyoruz, gücümüzü halkımızdan ve haktan alıyoruz” dedi.

SARAYLAR GERİ KALMIŞ TOPLUMLARIN ÖZENTİSİDİR

Sarayların geri kalmış toplumların özentisi olduğun da altınız çizen CHP Kars Milletvekili Aday Adayı Ersin Özbey: “Saraylarda değil halkın arasında olmayı tercih eden, Türkiye’nin birleştirici lideri 13.Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile el ele kol kola omuz omuza, yürüyeceğiz. Lüks hayatlarımız yok ve lüks hayatlara da özenmiyoruz. Biz, insanca ve onurlu bir yaşam mücadelesi vermek için, alanlardan, halkın içinden geliyoruz. Bu nedenle millete efendilik etmeye değil, hizmet etmeye geliyoruz. Milletvekilliği, bir meslek değil, zenginleşme aracı hiç değildir. Asıl siz, vekiliniz de biz olmaya adayız. Kendi adıma söylüyorum, partim görev verir ve sizlerin oyları ile seçilip, yüce meclisimizde halkımıza hizmet onuruna erişebilirsem, milletvekillerine tanınan ayrıcalıklı hakların iptal edilmesi için mücadele edeceğim ve maaşımın üçte birini de öğrencilerimize burs olarak ödeyeceğim.

YERELDE DE ’ORTAK AKIL PLATFORMU’ OLUŞTURACAĞIZ

İçinizde yaşayan biri olarak, yıllarca ihmal edilmiş şehrimizin kronikleşmiş sorunlarının çoğunu bilsem de ortak akılın hata payı az olacağı için ilimizde kuracağımız ‘Ortak Akıl Platformu’ ile hazırlayacağımız raporu basına ve kamuoyuna duyurduktan sonra, Yüce Meclisimizde çözüm arayacağız.  

780 bin kilometrekare vatan toprağında, evi yıkılanların, günlerce enkaz altında yardım bekleyenlerin, yuvası dağılanların, sele kapılanların, bir çadıra, bir yudum suya muhtaç bırakılanların çığlığı olmak için var olacağım. Yoksulun, işsizin isyanına çare olmak için, atanmayan binlerce öğretmen adayının, istismar edilmiş çocuklarımızın, sesi olacağım. Şiddete uğrayan  kadınlarımızın, tarikat yurtlarında yanarak can veren çocuklarımızın, intihara sürüklenen evlatlarımızın sesi olacağım. Söndürülmeyen ormanlarımızın, düşüncelerini söylediği için hapse atılan basın emekçilerinin, aydınlık bir Türkiye hayali kuran akademisyenlerimizin, emek ve ekmek kavgasında ekmeğinden olanların, sürgün edilenlerin, bilimsel eğitime susamış çocuklarımızın, sesi olacağım. Temel hak ve özgürlüklere hasret kalanların, umudunu kaybetmeyenlerin, hakkı yenen her vatandaşımızın sesi olmak için var olacağım.

SÖZ SIRASI MİLLETTE

Millet ittifakının tüm bileşenleri ile güçlünün değil haklının kazanacağı günler yakındır. Bu kutlu yolda desteğini esirgemeyen hemşerilerime, çok teşekkür ediyorum.  Bozulan adalet, terazisini onaracağız,
 sülale devrini bitireceğiz, sömürü düzenini bitireceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız! Bugüne kadar şehrimizde Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmış Cumhuriyet Halk Partisinin emektarlarına,
 ilçe ilçe, köy köy çalışarak mücadeleyi diri tutan, İl Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine,
 ilçe başkanlıklarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza çok teşekkür ederim. Ve umudu birlikte büyüttüğümüz, demokratik kitle örgütlerine çok teşekkür ederiz. Haklıyız, Kazanacağız.” Dedi.

ozbey,-“secilirsem,-milletvekili-maasimla-ogrencilere-burs-verecegim”-(1).jpegozbey,-“secilirsem,-milletvekili-maasimla-ogrencilere-burs-verecegim”-(3).jpegozbey,-“secilirsem,-milletvekili-maasimla-ogrencilere-burs-verecegim”-(7).jpegozbey,-“secilirsem,-milletvekili-maasimla-ogrencilere-burs-verecegim”-(8).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika