Öksüz, Bizden Önce Yılda 5 Km Yol Yapılırken  Biz geldikten Sonra İki Yılda 40 km Yol Yapıldı

Öksüz, Bizden Önce Yılda 5 Km Yol Yapılırken Biz geldikten Sonra İki Yılda 40 km Yol Yapıldı

Kars’ta 2023 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Başkanlığında Gazi Toplantı salonun da gerçekleştirildi.

Lider Haber Ajansı/ Turgut Kaya
Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Muhammet Furkan Tuna, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın, Kafkas Üniversitesi Prof.Dr. Hüsnü Kapu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Uğur Özerden, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Kağan Bayrambey, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “ Göreve geldiğimizden beri Toplam 90 noktada 39 Km BSK Asfalt çalışması yaptık. Bu önemli bir rakamdır, biz 2 yılda yaklaşık 40 km yol yaparken önceki yıllarda yıllık yaklaşık 5 km yol yapılmış. Yani 4 katı yaklaşık yol yaptık, kilitli parke de de 220 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık, bu da 85 noktada şehrimizin muhtelif yerlerinde önceki yıllarda yıllık ortalaması 38 bindir.  Burada da yaklaşık 3 katlık bir çalışma yaptığımızı ifade etmek istiyorum.
Parke ve kaldırımda da yine yıllık 20 Bin metre karelik toplam 40 bin metre karelik çalışma yaptık önceki dönemlerde ancak 5 bin metre kare yapılabilmiş buna benzer çeşitli çalışmalarımız devam ediyor,” dedi.

ÖKSÜZ, ELİMİZDEKİ ARAÇLARIN GÜNCEL DEĞERİ 17 MİLYON


Türker Öksüz, “Biz göreve geldiğimizde hizmet araçlarımız eskiydi kullanılamaz durumda birçok aracımız vardı. Biz 10 tane yeni araç kazandırdık, araçların hepsini hibe yoluyla elde ettik ve bu araçların yaklaşık güncel değeri 17 milyondur.
7 tane yeni park kazandırdık, sosyal yardımlarda daha önce sadece 112 aileye bizden önceki dönemi ifade ediyorum 112 aile kıyafet yardımı yapılmış başka herhangi bir sosyal yardım yok bizim göreve geldiğimiz süre de ihtiyaç sahibi ailelere 8 milyonu aşan yardım da bulunduk, toplam 22.787 vatandaşa yardım etmişiz.
Daha önceki rakam 112 idi sadece bu yardımlarımız sürekli devam edecek.
Bunlar şehrimizin gelişmesin katkı sunan önemli yatırımlar, 2023 de hem belediyemiz hem il özel idaremiz bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum , hepimiz birlikte ortak akılla şehrimizi bulundu noktadan daha iyi bir noktaya getirme hedefindeyiz.
Her zaman söylüyoruz mevsim kısa bu sene kar yağışı da geç geldi hava soğuktu inşaat mevsimi kısa maalesef çok kısa süreye bir çok iş sığdırma gibi bir sorumluluğumuz var aksi taktirde çok az iş yapabiliyoruz onun için şimdiden işlerimizin planlamasını ihale süreçlerini planlamak onları yeni döneme yetişecek şekilde düzenlemek çok önemli tüm kurum ve kuruluşlarımızdan bu nokta da daha fazla gayret hassasiyet bekliyoruz hepimizin amacı biran önce bu yatırımları tamamlamak yıllarca sürümceme de kalan yatırımlar olsun istemiyoruz 2023 yılı hem şehrimiz için hem ülkemiz için hayırlı bir yıl olur yapacağımız yatırımlarla birlikte şehrimizi daha ileri bir noktaya taşırız,” ifadelerini kullandı.

oksuz3-(1).jpegoksuz3-(2).jpegoksuz-2-(1).jpegoksuz-2-(2).jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber