Mucize Bebek Devletin Kollarında

Mucize Bebek Devletin Kollarında

Barış Alkan’ın 8 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldürmesi sonrası erken doğumla dünyayaa gelen Mehmet Asaf hayata tutundu. Asaf şimdi devlet güvencesinde büyüyor

Kars Sarıkamış'da yaşayan 30 yaşındaki inşaat işçisi Barış Alkan mayıs ayında tartıştığı 8 aylık hamile eşi Sezen Alkan'ı 4 yaşındaki çocuğunun gözü önünde defalarca bıçaklayarak öldürdü. Tüm müdahalelere rağmen Sezen Alkan kurtarılamazken Kars ve Erzurum'daki sağlık ekipleri mucizevi bir şekilde bebeği kurtardı. Yoğun bakımdan sonra normal hayata dönen Mehmet Asaf devlet kollarında büyürken katil Barış Alkan cezaevine gönderildi. Ağır darbeler sonucu sezeryenle dünyaya gelen bebek yaklaşık 5 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altına alındı. Solunum ve kalp atışının yetersiz olmasından dolayı yoğun çaba gösteren doktorlar talihsiz bebeğin 5'inci günün sonunda normale döndüğünün haberini verdi. Hastanede tedavisi tamamlanan bebek Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İSMİ MEHMET ASAF OLDU

Nenehatun Çocuk Evleri'ne götürülen bebeğin adını ise çalışan personel Mehmet Asaf koydu. Anne karnında uzun bir süre nefessiz kalan ve yaşamasına mucize gözüyle bakılan Mehmet Asaf kronik rahatsızlıklarının tedavisi için hala mücadele veriyor. Epilepsi teşhisi konulan bebek için kronik kusma rahatsızlığı da baş gösterdi. Sağlık problemlerinin düzeltilebilmesi için ise görevliler çocuk evleri ve hastaneler arasında adeta mekik dokuyor. Doğumda yaşadıklarından dolayı gelişimi yavaş olan bebek için özel tedavilerde başlatıldı. Kurum çalışanları bebeğin beslenme probleminden dolayı yurtdışından özel mamalar getirtti. Sürekli olarak hastanelerde kontrolü yapılan bebeğin engelli olma riskinin de olduğu öğrenildi. Kurum çalışanları Asaf'ın hayati riskinin olmadığını ancak kronik bir rahatsızlığının kalmaması için de yoğun çaba gösterildiğini bildirdi. Ailesinden kimsenin sahip çıkmadığı kardeşlerden 4 yaşındaki abi ise Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altında yaşamını sürdürüyor.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber